Yunanistan Haber

Papandreu: “Demokrasi Tehdit Altındadır”

"Demokrasi tehdit altındadır. Zenginlik, güç ve medyanın bir azınlığın elinde toplanmasıyla tehdit ediliyor."

Eski Başbakanlardan Papandreu oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Yunanistan’da Miçotakis yönetiminde “demokrasinin tehdit altında” olduğunu söyledi.

Yunanistan’da eski Başbakan Yorgo Papandreu, büyükbabası Yorgo Papandreu’nun yıllar önce Patra (Badracık) kentinde gittiği okula kurulan sandıkta oyunu kullandı.

Papandreu oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yönelik yaptığı açıklamada, “Demokrasi tehdit altındadır. Zenginlik, güç ve medyanın bir azınlığın elinde toplanmasıyla tehdit ediliyor. Bizi her gün kontrol eden, izleyen dijital platformlar tarafından tehdit ediliyor. Yoksullaşma, büyük eşitsizlikler, iklim değişikliği ve aynı zamanda kutuplaşma ve otoriterleşmenin demagojik tepkileri tarafından tehdit ediliyor. Bugün demokratik görevimizi yapıyoruz ve oyumuzla Yunan halkının temsilcilerini seçiyoruz. Ancak demokrasi sadece bir seçim sistemi değildir. Demokrasi günlük kültürümüzdür. Demokrasi her gün vatandaşın sesidir. Onun için yarından itibaren Demokrasi mücadelesine devam ediyoruz.” Diyerek Miçotakis’i eleştirerek adeta topa tuttu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu