Yunanistan Haber

Panagiotopulos: “Silahlı Kuvvetler Daha Da Güçlenecek”

“Türkiye'nin ülkemize yönelik bu saldırgan, bu düşmanca söylemden vazgeçmesini beklemediğimizi defalarca söyledim. Yunanistan daha da güçlenecek, Silahlı Kuvvetler daha da güçlenecek.”

Savunma Bakanı Panagiotopulos, “Türkiye’nin ülkemize yönelik bu saldırgan, bu düşmanca söylemden vazgeçmesini beklemediğimizi defalarca söyledim. Yunanistan daha da güçlenecek, Silahlı Kuvvetler daha da güçlenecek.” Dedi.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, 12 Aralık 2022 Pazartesi günü, Andravida’daki 117. Avcı Kanadı’ndaki Hava Taktik Merkezi’ne (KEAT) Operasyonel Sentetik Eğitim Filosunun (MESE) açılış törenine katıldı. Törende Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros ve hava Kuvvetleri komutanı Koramiral Themistoklis Burolias hazır bulundu.

Tören sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Panagiotopulos Operasyonel Sentetik Eğitim Filosunun geliştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Bir gazetecinin “Türkiye Cumhurbaşkanının dünkü “Atina’yı vururuz” açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi.

“Türkiye’nin ülkemize yönelik bu saldırgan, bu düşmanca söylemden vazgeçmesini beklemediğimizi defalarca söyledim. Mahalledeki seçim öncesi havanın rol oynadığını düşünüyorum, ancak bu retorik patlamanın tek nedeni kesinlikle bu değil. Ve biz de her ne kadar seçim öncesi bir ortama girmiş olsak da herkes partisine oy çekmek için komşu karşıtı söylemleri kullanabilir. Ama kendine hakim olmayı ve işimizi yapmayı seçtiğimiz için yapmıyoruz. Bizim işimiz ülkemizi güçlendirmektir. Belki de ülkenin Silahlı Kuvvetlerinin genel gücünün bu şekilde güçlendirilmesi, komşularda ek bir sinirlilik yaratmaktadır.

Defalarca söyledim ve tekrar söylüyorum, mesele şu ki Yunanistan daha da güçlenecek, Silahlı Kuvvetler daha da güçlenecek, o halde bu sinirlilik gösterisine her halükarda hazırlıklı olalım. Bu, hepimizin iyi bir işbirliği içinde, Bakanlığın Siyasi ve Askeri Liderliğiyle işimizi yapmaya devam etmemize engel değil. Bizim işimiz de Silahlı Kuvvetlere işini bildiği gibi yapması için araçları ve imkanları vermekten başka bir şey değil.”

blank

Törende Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros yaptığı kısa selamlama konuşmasında, Operasyonel Sentetik Eğitim Filosu’nun yeni tesislerinden ve emrindeki 11 simülatörden (10 Uçak ve 1 JTAC) tasarlanıp inşa edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Floros ayrıca, Kalamata’da Uluslararası Havacılık Eğitim Merkezi’nin kurulmasıyla birlikte Andravida’da MESE’nin oluşturulmasının Hava Kuvvetlerinin eğitim gereksinimlerinin tam olarak karşılanmasına yol açtığına dikkat çekti. Komutan Floros, Operasyonel Sentetik Eğitim Filosu’nun yeni tesislerinden eğitim olanaklarından Özel Kuvvetler – Özel Harekat Kuvvetlerinin de yararlanılacağı ve yakında Kara Kuvvetleri Havacılık birimi tarafından da kullanılmasının mümkün olacağına vurgu yaptı.

blank

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu