Yunanistan Haber

Panagiotopulos: “Ege’de Tansiyonun Düşürülmesi Önemli”

Panagiotopulos, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 5 dakikalığına ayaküstü görüştü.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında geldiği NATO Karargahı’nda Türk mevkidaşı Hulusi Akar ile görüştü.

Toplantı kapsamındaki oturumlara katılan Yunanlı Bakan Nikos Panagiotopulos, Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile 5 dakikalığına ayaküstü görüştü.

Yunan Bakan Panagiotopulos, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile iyi komşuluk ilişkileri ruhu içinde açık iletişim kanallarının sürdürülmesinin ve daha olumlu bir ortam ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak olumlu bir gündeme odaklanmanın önemine her iki taraftan da vurgu yapıldığı belirtiliyor. Panagiotopulos’un, bu bağlamda iki taraftan da tansiyonun düşürülmesine yönelik yapılan hareketlerin önemini de vurguladığı ifade ediliyor.

Atina’daki kaynaklar, Bakan Akar’ın Yunan mevkidaşı Panagiotopulos’u Ankara’yı ziyaret etmesi için davet ettiğini ileri sürerken, Akar’ın Panagiotopulos’a üçüncü tarafları devre dışı bırakarak bire bir görüşme de teklif ettiği belirtildi.

 

Toplantının oturum aralarında Bakan Panagiotopulos, Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Fransa’dan Sebastien Lécornu, İtalya’dan Lorenzo Guerini, Bulgaristan’dan Dragomir Zakov ve Karadağ’dan Rasko Konjeviç ile görüşmelerde bulundu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu