Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Musaköy’de Hıdırellez Bahar Şenliği Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

4 - 5 Mayıs tarihlerinde Meriç iline bağlı Musaköy’de Hıdırellez Bahar Şenliği etkinlikleri gerçekleştirildi.

Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği 4 – 5 Mayıs tarihlerinde Meriç iline bağlı Musaköy’de Hıdırellez Bahar Şenliği etkinlikleri gerçekleştirdi.

Musaköy’deki Hıdırellez Bahar Şenliği 4 Mayıs Cuma günü Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin’in açılış konuşmasıyla başladı.

Başkan Mahmut Hüseyin yaptığı konuşmasında Hıdırellez Bahar Şenliklerine katılan herkese ve dernek yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Mahmut, düzenledikleri bu tür etkinliklerle örf, adet ve geleneklerini sürdürmenin yanı sıra Türk kimliğinden asla taviz vermemek olduğunu dile getirdi ve derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Batı Trakya’nın her köşesinde gerçekleştirilen etkinlik ve benzeri organizasyonlara mümkün mertebe katılmaya özen gösteren Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, Musaköy’e ilk kez geldiğini ve Musaköy’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, İskeçe’den bölge halkına kucak dolusu selamlar getirdiğini belirtti. Benzer etkinliklerin İskeçe’nin Okçular köyü ile Ilıca köyünde de gerçekleştirildiğini dile getiren Dr. Baltacı, Musaköy ile Ilıca köylerinin kardeş köy olmaları temennisinde bulundu. Dostluk Eşitlik Barış Partisi’nin (DEB) çalışmalarından da bahseden Dr. Baltacı, partinin isminde yer alan kelimelerde olduğu gibi dostluğu, kardeşliği ve barışı simgelediğini kaydetti.

blankSırasıyla söz alan DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, parti olarak 9 Haziranda yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine katıldıklarını ve çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bu seçimlerden bir önceki seçimlerde olduğu gibi zaferle çıkacaklarına inandıklarını dile getiren Asafoğlu, 9 Haziran gecesinin Batı Trakya Türk Azınlığının bayram gecesi olacağını ifade etti. Son olarak Asafoğlu, “9 Haziran gecesi, partimizin renklerine boyayarak, Batı Trakya Azınlığına Türk Azınlık diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında Berna Mustafaoğlu’nun öğrencilerinin eserlerinden oluşan ebru sergisi yer aldı. Ayrıca eğitmen Şüheda Halil yönetiminde Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ilkokul grubu çocukların sunduğu skeçler katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

blankHıdırellez Bahar Şenliği 5 Mayıs Pazar günü Musaköy yakınlarındaki Palamutluk alanında devam etti. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal hıdırellez etkinliğine katılarak Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneğini ziyaret edip burada ebru sergisini gezdi. Daha sonra Palamutluk alanındaki hıdırellez şenliğine katıldı. Palamutluk alanındaki etkinlik, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin’in açılış konuşması ile başladı.

Etkinliğe eşi ile birlikte katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal yaptığı selamlama konuşmasında tüm katılımcıların hıdırellezini kutladı. Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği ile Dinkler Hanımeli Derneğinin halk oyunları ekiplerinin gösterisi, yumurta taşıma, halat çekme, şimendifer çekilişi, müzik dinletisi ile devam eden etkinlikte katılımcılar doyasıya eğlendi. Palamutluk alanındaki hıdırellez etkinliklerine çok sayıda kişi katıldı.

Başkonsolosluk tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği evsahipliğinde düzenlenen geleneksel Hıdırellez ve Bahar Şenliği’ne katıldık. Bu kültürü yaşatan derneği ve genç kardeşlerimizi tebrik ederiz.”

blank

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu