Yunanistan Haber

Miçotakis: “Yunanlar ve Türkler Yan Yana, Hayat Kurtarmak İçin Birlikte Savaşıyorlar”

“Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız.”

Başbakan Kiriakos Miçotakis Türkçe olarak yaptığı paylaşımında, “Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız.” ifadesini kullandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarını birlikte yürüten Türk ve Yunan ekiplerinin bir fotoğraf karesini de paylaşarak teşekkür etti.

Başbakanlık sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulunan Miçotakis, “İçimizi acıyla dolduran görüntüleri, bizi umutla dolduran görüntüler takip ediyor. Kurtarma ekiplerinin insanüstü çabalarına tek kelimeyle saygı duyuyoruz. Yunanlar ve Türkler yan yana, hayat kurtarmak için birlikte savaşıyorlar. Yaptıkları için onlara minnettarız.” ifadesini kullandı.

Öte yandan CNN televizyonuna konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, “Bu kriz zamanlarında önemli olan, ne de olsa komşu olduğumuzu ve zor zamanlarda birbirimize yardım etmemiz gerektiğini anlamaktır” ifadelerini kullanarak Türkiye’ye ılımlı bir mesaj gönderdi.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu