Yunanistan Haber

Miçotakis: “Yunanistan’ın Enerji Rezervi Yeterli”

Toplantıda da vurgulandığı üzere, enerji yeterliliği mevcut olup, ülke arzında herhangi bir aksama beklenmediği belirtildi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Gazprom’un dünkü kararları sonrasında enerji verimliliği konulu Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda bir toplantıya başkanlık etti. Toplantıda da vurgulandığı üzere, enerji yeterliliği mevcut olup, ülke arzında herhangi bir aksama beklenmediği belirtildi.

Gazprom şirketine bir sonraki ödemenin Mayıs ayının sonuna doğru yapılacağı ve Yunanistan’ın enerji açısından güvenli olduğu ve öyle kalmaya devam edeceği ifade edildi. Ayrıca, Yunanistan Enerji Bakanlığı’nın herhangi bir gelişmede enerji ihtiyacını karşılamak için ayrıntılı bir plan açıkladığını da belirtiliyor.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Başkanlığında Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda yapılan toplantıya Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Devlet Bakanları Yorgos Gerapetritis ve Akis Skerços, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis, Yunanistan’ın Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Büyükelçi İoannis Brailas, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Thanos Dagumas, Yunanistan Kamu Gaz Şirketi DEPA CEO’su Konstantinos Ksifaras, Yunanistan Elektrik Kurumu (DEH) Başkanı ve CEO’su Yorgos Stassis, Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Aristotelia Peloni, Başbakanlık Ekonomi Dairesi Başkanı Aleksis Patelis ve Başbakanlık Basın Ofisi Müdürü Dimitris Çiodras katıdı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu