Yunanistan Haber

Miçotakis: “Silahlı Kuvvetlerimiz ve Müttefiklerimizin Desteğiyle Kendimize Güvenimiz Tam”

"Hararetli sözler yerine, nihayetinde barışçıl eylemleri ve anlamlı diyalog yolunun seçilmesi çok önemlidir. Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa'nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var."

Başbakan Miçotakis Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’ye mesaj gönderdi: “Silahlı Kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik sözlerine bugün yaptığı açıklamayla yanıt veren Miçotakis, Ankara’ya net bir mesaj göndererek, “Uluslararası Hukukun gücü, Silahlı Kuvvetlerimizin uyanıklığı ve müttefiklerimizin desteğiyle pozisyonumuz net ve kendimize güvenimiz tam” dedi. Yunanistan’ın kırmızı çizgilerini açıkça söylediklerini belirten Miçotakis, “Türkiye’nin yalnız bırakıldığını” öne sürdü.

Miçotakis, “Ateşli sözler yerine, nihayet barışçıl eylemleri ve anlamlı diyalog yolunun seçilmesi çok önemlidir” ifadelerinde de bulundu. Miçotakis, Türkiye’ye yönelik “Karşılarında sadece Yunanistan değil, Avrupa’nın yanı sıra NATO müttefiklerimiz de var” dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Miçotakis şunları söyledi:

“Yunanistan, hem “kırmızı çizgileri” hem de Türk halkına karşı dostane tavrı hakkında BM’ye söylemek zorunda olduğu her şeyi açıkça söyledi. Karşı kıyı yalanlarını ve tehditlerini monoton bir şekilde tekrarlayabilir. Ancak bu atlıkarıncada yalnız kaldılar. Uluslararası Hukukun gücü, Silahlı Kuvvetlerimizin uyanıklığı, müttefiklerimizin desteği ile net pozisyonumuzda sakin ve kendimizden emin duruyoruz.  Hararetli sözler yerine, nihayetinde yaratıcı eylemler ve anlamlı diyalog yolunu seçsinler. Bir atasözünün de dediği gibi gerçekten burada çok söz söylemek yoksulluktur. Ve belki de çok konuşanların artık bu yoksullukla ilgilenme zamanları gelmiştir. Ne de olsa onlara karşı sadece Yunanistan’a değil, tüm Avrupa, aynı zamanda NATO’daki müttefiklerimize de var.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu