Yunanistan Haber

Miçotakis: “2023 Seçim Yılı Diye Olmayan Parayı Dağıtmayacağım”

“2023 seçim yılı olsa da kendimi vaat etme müzayedesine kaptırmayacağım. Olmayan parayı da dağıtmayacağım.”

Kiriakos Miçotakis’in Başbakanlık Megaro Maksimu Sarayı’ndan yeni yılın gelişiyle birlikte videolu bir mesaj yayımladı.

Miçotakis mesajında, Yunanistan’ın 2022 yılında üstesinden geldiği zorlukların yanı sıra ileriye doğru atılan büyük adımlardan bahsetti. Aynı zamanda 2023 yılının Yunanistan için bir seçim yılı olduğunu ve seçimler hakkında da konuştu. Başbakan Miçotakis, “2023 seçim yılı olsa da kendimi vaat etme müzayedesine kaptırmayacağım. Olmayan parayı da dağıtmayacağım” mesajını gönderdi.

Başbakan Miçotakis mesajında özetle şunları dile getirdi:

“2023 Seçim Yılı Diye Olmayan Parayı Dağıtmayacağım”

“Bugün yılbaşı ve 2023’ün eşiğindeyiz, geçtiğimiz yıl birlikte yaşadığımız birçok olayı yansıtmak için bir fırsat oluyor. Ülkemizin başardığı ardışık zorluklar. Ama aynı zamanda ileriye doğru attığı büyük adımlar.

Çünkü yeni yıl, Yunanistan’ı 2010’dan bu yana en düşük işsizlikle buluyor. Yatırımları, ihracatı ve beklentileri aşan turizm gelirleriyle. Ülkeye ve geleceğine güvenen küresel iş devleriyle. Ve vatandaşa hizmet eden, bürokrasiyi ortadan kaldıran ve günlük hayatını kolaylaştıran dijital devlet ile.

Aynı zamanda sınırlarımız güvenli ve ulusal savunmamız zırhlı. Hem uluslararası anlaşmalarla hem de modern silahlanmayla. Ülkenin gemi inşa endüstrisi bile bugün yeniden canlanıyor. Bütün bunlar hükümetin başarısı değil. Bunlar, girişimlerimize verdiğiniz destek sayesinde gerçekleşen Yunanistan’ın başarılarıdır. Ama aynı zamanda bazen yaşanan çaresizliklerimize de gösterdiğiniz anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Ne de olsa, her seferinde dalgaların arasından karşı kıyıya ulaşarak, zorlukları fırsata çevirebileceğimizi birlikte kanıtladık.

İthal enflasyonun hala orta geliri kemirdiğinin farkındayım. Bu, özellikle en savunmasız yurttaşlarımız üzerinde çok fazla baskı oluşturuyor. Ama aynı zamanda işletmelerimizin faaliyetlerini engelliyor. Ancak devletin ekonomiyi ve toplumu desteklemeye yönelik birçok hedefli çabasını her öngörülemeyen sınavda verdiği mücadeleyi görüyor ve biliyorsunuz.

Ayın 1’inden itibaren emekliler, yıllar sonra emekli maaşlarında artış görecekler. Ulusal Sağlık Sistemi (ESY) doktorları maaşlarında artış görecek. Ve şimdi Dayanışma Vergisi’nin kaldırılmasıyla da tüm Yunanlılar rahatlayacak. Şubat ayından itibaren de hanelerin temel giderlerinin önemli bir bölümünü devlet karşılayacak. 1 Nisan’da ise geçen yıldan daha erken asgari ücret yeniden zamlanacak.

Bütün bunları tam olarak yapabiliyoruz çünkü ekonomimiz Avrupa ortalamasından çok daha hızlı büyüyor. Ama aynı zamanda önceliğimiz kimseyi geride bırakmadan toplumun gelişmesidir. İlk andan itibaren bu amaca hizmet ettim. Ve ben bu yolda kalıyorum: her zaman birlikte ilerleyelim.

Ancak aynı zamanda, mali istikrarı korumak için ulusal bir görevim var. O yüzden 2023 seçim yılı olsa da kendimi vaat etme müzayedesine kaptırmayacağım. Olmayan parayı da dağıtmayacağım.

Kaldı ki, Başbakanlık makamında neredeyse dört yıl geçirdikten sonra, yalnızca uygulayabileceğimden emin olduğum şeyleri taahhüt ettiğimi zaten biliyorsunuz. Ve bana bu büyük sorumluluğu emanet ettiğinizden beri böyle ilerliyorum: İstikrar, Tutarlılık ve Süreklilik ile bugün dünden daha iyi olacak, yarını birlikte inşa edelim.

Bu nedenle 2023’ü iyimserlikle karşılıyoruz. Ve söylediğim gibi, ilk sloganımız ‘daha az vergi’ ise, ikincisi ‘daha iyi ücretler’, herkes için iyi sağlık ve özellikle genç nesil için uygun fiyatlı barınmak için ev olmalıdır. Bunların da gerçekleşmesi için zaman ölçekli çalışmalar yoluna girmiştir.

Yeter ki silahımızın doğruların olması, plan ve çalışma isteği ile birliktelik içinde kalalım.

Dünyanın her yerindeki tüm Yunanlı bayanlara ve tüm Yunanlı erkeklere sağlık, neşe ve umut diliyorum. Geride kimse kalmasın hepimiz birlikte ileriye. Yeni yıl mesajımız budur. Yapabiliriz ve başaracağız!

Mutlu yıllar.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu