Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Metios Bitiyor! Ama Azınlık Da Yanlış Politikalarla Tükeniyor!

Gümülcine’li Hristos Metios, önümüzdeki seçimlerde koltuğunu kaybediyor.

Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığın belirleyici oylarını alarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı koltuğuna oturan Gümülcine’li Hristos Metios, önümüzdeki seçimlerde koltuğunu kaybediyor.

Yunanistan genelinde Palmos Analysis şirketi tarafından Populus (Strategy and Insights) adına Eyaletler bazında yapılan anketin sonuçlarına göre, Batı Trakya bölgesinin bağlı olduğu Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı önümüzdeki seçimlerde değişikliği yaşayacak Eyaletlerin başında geliyor.

Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığın oylarının neredeyse tamamını alan Gümülcine’li Eyalet Başkanı Hristos Metios, seçim öncesinde Azınlığa yönelik izlediği politikasını 360 derece değiştirdi ve Azınlığa zerre kadar hizmet etmediği açıkça görüldü.

Neredeyse koskocaman 4 yıl boyunca sadece, Gümülcine’nin kuzeyinden başlayan ve Kozlukebir bölgesine kadar uzanan karayolu üzerinde bulunan çayların bazılarına “İrlanda Geçişi” olarak adlandırılan geçişleri yapmayı, sözde Azınlığa bir hizmet olarak lanse etmeye çalışan Metios ve yardımcıları, Azınlığın ekonomisine yönelik AB programlarından hiçbir katkıda bulunmadığı apaçık ortada. Bölgede bazı köylerde aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel suları taşkınlıklarda zarar gören Azınlık ailelerine yardım sözü verilse de bu yardım asla gerektiği şekilde ulaşmadı, ulaşsa da sadece “sadaka” parasından ibaret oldu. Kısacası bu aileler kendi kaderlerine terk edildi.

Bir başka husus ki bu da çok önemli, Azınlık eğitiminde var olan sorunlara yönelik asla yardım elini uzatmadı. Onlarca AB programlarını takip eden ve milyonlarca Euro’yu almak üzere değişik projeler üreten ve ilgili Bakanlığa başvuruda bulunan Metios ve ekibi, Azınlığın eğitiminde bina sorununun çözümüne yönelik tek bir parmağını dahi kıpırdatmadı.

Şimdi bazıları çıkıp şunu diyecek, “Metios’un Azınlık eğitimi ile Azınlık okullarıyla ne ilgisi olabilir?” Evet! Bal gibi de olabilir! O Batı Trakya Bölgesinin Başkanı ve tüm sorunlara çözüm bulmak zorundadır. İster devlet okulu olsun, ister Azınlık okulu olsun, sorunlara el atmak gibi bir sorumluğunun var olduğunu bir kenara attı ve elini dahi uzatmadı. Örneğin, İskeçe’de Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokul ve Lisesi’nde yaşanan bina sıkıntısını umursamadı bile. Bir defa ziyaret etmiş midir?

Başkan Metios artık Azınlık için bitmiştir!

blank

Evet, Hristos Metios artık Azınlık için bitmiştir! Miçotakis hükümetine Azınlığın tek bir sorununu dahi aktarmadı. O sadece Azınlıktan yanına “maaşlı danışmanlar” aldı. Nasıl olsa Azınlık kuzu kuzu yerinde oturuyor, ne ses çıkaran var ne de herhangi biz talepte bulunan, bu durum da Metios’un ve dolayısıyla da Yeni Demokrasi Partisi hükümetini  zorlamıyor. Her şey “süt liman” misali ilerliyor.

Amma! Bu seçimler hiçte öyle olmayacak. Eğer Azınlık insanı yerel bazda hizmet istiyorsa tercihini iyi yapmalıdır.

Önce DEB Partisi’ne büyük iş ve sorumluluk düşmektedir. DEB Partisi sadece bir STK gibi çalışma modundan çıkarak, yerel yönetimlerde söz sahibi olmak, talep eden, pazarlık yapacak gücünü bir siyasi parti olarak göstermelidir, öyle de çalışmak zorundadır.  Artık bu Azınlığın kaybedecek zamanı yok!

Hadi ülke genelinde Milletvekili seçimlerinde yüzde 3 barajından dolayı değişik çalışmalara imza atılmıyor, hiç olmazsa bari Eyalet Başkanlığı’nda bölgesel gücümüzün farkına varalım ve çalışalım. Bunu da mı yapma cesaretimiz ve zamanımız yok? Oysa yüzde 3’lük ülke barajı konusunda da aşındırılacak AVRUPA KAPILARI var!

Bir yapıcı eleştiri daha, DEB Partisinin Genel Merkezi Atina’da SİNTAGMA MEYDANI olmalıdır. Tüm devletlerin Büyükelçilikleri Gümülcine’de değil, Atina’da bulunuyor! Dolayısıyla istikamet Atina!

Şimdi birileri beni yine cep telefonundan yazı yazarak o bildiği yerlere şikayet edecek! Varsın etsin. Zerre kadar korkum yok! Ama artık Azınlık Batı Trakya’da Yunanistan’ın “oyalama politikalarına” hizmet eden, ekmeğine balla yağ ve kaymak süren uygulamalardan, izlenen yanlış ve zaman kaybedici yoldan kurtulmalıdır. Ben Azınlığın geleceği için çalışıyor ve bedel öderken, birileri nam, şan, şöhret kimliği ile tatmin oluyor.

Kısacası, Azınlık artık silkelenmeli ve kendine gelmelidir. STK usulü anlık politikalar, davul zurnalar ve konserlerle ancak Karasu’ya kadar gider geliriz, yıllarca olduğu gibi!

Benden şu anlık bu kadar, ama merak etmeyin! arkası bu Azınlığın kutsal davası için gelecek! Susmayacağım! Bu Azınlığı dağılmanın eşiğine getirdiniz. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz! On binlerce Azınlık ailesinin durumunu soran merak eden yok.

Uyanın! Batı Trakya’da demografik yapı değişiyor! Milletvekili Stilyanidis dahi her konuşmasında, Atina’da her temaslarında bunu dile getiriyor ve Yunan nüfusun nasıl nasıl Batı Trakya’da kalmasını ve çoğalmasını vurguluyor!

Ya siz! BİZ! HEPİMİZ nereye koşuyoruz?

Eyalet seçimlerinden başlamalıyız!

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu