Yunanistan Haber

Meriç Sınırına Tanksavar Hendek Çalışmasına Hız Verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” sözleri hendek çalışmalarını hızlandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” sözleri hendek çalışmalarını hızlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir kez daha Yunanistan’ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder.” Sözlerinden sonra Yunanistan ile Türkiye arasındaki Meriç sınır hattında Sofulu bölgesinde 12 yıldan bu yana belirli aralıklarla devam eden Silahlı Kuvvetler tarafından Tanksavar hendeğin yapım çalışmalarına yoğun bir şekilde hız verildi.

Bölgede onlarca askeri kamyon ve iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu hareketlilik Dedeağaç ile Kumçiftliği arasındaki ulaşımı sağlayan karayolundan geçen ve açıkça görülen bölge insanının dikkatini çekiyor.

Silahlı Kuvvetler tarafından inşa edilen Tanksavar hendeğin kara sınırı boyunca, yekünde uzunluğu 135 km uzunluğu, 32 metre genişliği ve 7 metre derinlik olarak inşa ediliyor. Bu çalışmayla olası bir sıcak çatışmada Türkiye tarafından Kara Kuvvetlerinin Yunanistan tarafına geçmesinin engellenmesi hedefleniyor.

VİDEO İZLE:

 

 

kaynak evros-news.gr

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu