Yunanistan Haber

Meriç Bölgesine Ayasofya Kilisesinin Benzeri İnşa Ediliyor

Seymen köyü yakınında bulunan kaçak mülteci ve göçmen kampı yanına Ayasofya Kilisesinin bir benzeri inşa edilmeye başlandı.

Meriç (Evros) ili Kumçiftliği  (Orestiada) bölgesi Seymen köyü yakınında bulunan kaçak mülteci ve göçmen kampı yanına Ayasofya Kilisesinin bir benzeri inşa edilmeye başlandı.

Yunan hükümetinin Seymen köyündeki kaçak mülteci ve göçmen kampının genişletilmesi için 33 dönümlük bir araziyi kiralamasıyla başlayan tartışma devam ederken, Seymen (Filakio) köyünden 75 yaşındaki Kostas Sotiropoulos isimli bir Yunan vatandaşı, Meriç ili Kumçiftliği bölgesi Seymen köyü yakınında bulunan kaçak göçmen kampı yanına Ayasofya Kilisesinin bir benzerini inşa etmek üzere kendisine ait altı dönümlük bir tarlayı bağışladı.

Seymen köyü sakinleri, köye yakın bir bölgede faaliyet gösteren mülteci ve göçmen konaklama kampının genişletilmesini protesto etmek amacıyla İstanbul’daki Ayasofya’yı örnek alan bir kilise inşa etmeye karar vermişti. Kilisenin inşası için 60.000 euro’dan fazla paraya ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyordu. Bürokrasiyle yaşanan birçok mücadelenin ardından birkaç gün önce kilisenin inşası için ilk çalışma başladı ve temeller atıldı.

İnşa edilecek kilisenin mimarisinin İstanbul’daki Ayasofya ile aynı, tabii ki boyutlarının daha küçük ölçülerde 1:10 kadar bir ölçekte olacağını ve bölge sakinlerinin de belirttiği üzere yaklaşık 70 metrekare olarak inşa edileceği ifade ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu