Yunanistan Haber

Mendoni İle Ersoy Atina’da Görüştü

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Romeo ve Juliet" adlı oyunun galasına katılmak üzere Atina’ya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Romeo ve Juliet” adlı oyunun galasına katılmak üzere Atina’ya geldi.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni ile yapılan görüşme sonrası iki Bakan açıklamalarda bulundu. Önce Lina Mendoni söz aldı. Bakan Mendoni şunları dile getirdi:

“İki ülke arasındaki kültürel işbirliğini ilgilendiren tüm konularda ilginç bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u bugün Atina’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiriakos Miçotakis’in görüşmesinin ardından Sayın Ersoy’un burada bulunması, iki ülkenin ilişkilerini hem Kültür hem de Turizm alanında geliştirme niyetinin sinyalini veriyor. Birkaç gün önce İstanbul’da ilk kez izleme mutluluğuna eriştiğim ‘Romeo ve Juliet’ oyununu Müzik Sarayı’nda birlikte izleyeceğiz. Burada bulunmasından dolayı Sayın Bakana özellikle teşekkür ediyorum.”

Konuk Bakan Ersoy ise şunları dile getirdi: “Sayın Bakanın bu ziyaret sırasında bize gösterdiği mükemmel konukseverlik ve gerçek sıcaklık için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İstanbul’da Yunan ve Türk sanatçıların ortak yapımı ve ortaklığı olan ‘Romeo ve Juliet’ gösterisine katılma fırsatı bulduk ve şimdi de Yunanistan’daki gösteriye katılma fırsatı bulduk ve bundan çok mutluyuz. Pek çok ortak kültürel unsurumuz var. Ve yaptığımız her ziyaret, daha fazla tanışmamız bu ortak unsurların aslında daha da fazla geliştirilebileceğini kanıtlıyor.

Yunanistan ve Türkiye’nin iki lideri arasındaki son görüşmenin, iki ülke ilişkilerinde yaratılan son derece olumlu atmosfere ivme kazandırdığını ve bunun aynı zamanda çok özel ve önemli konular Kültür alanı gibi bireysel konuların derinleşmesine de ivme kazandırdığına inanıyoruz.

İki ülke arasında vizelerinin kolaylaştırılması konusunda varılan anlaşmayla, Yunanistan giriş kapılarında verilen vize, oldukça olumlu bir hava yarattı ve bu kolaylığın sağlanmasıyla da Yunan adalarına çok sayıda Türk ziyaretçi akın etmeye başladı. Türkiye olarak Yunan ziyaretçi ve turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz ve 2024 yılının ilk 3-4 ayına ait göstergelerin oldukça olumlu olduğunu ve bu yıl rekor rakamlara ulaşacağımıza inanıyoruz.

Sayın Bakanla yaptığımız görüşmelerde Kültür alanında daha fazla ortaklığın olması için hızlanıp girişimlerde bulunmaya karar verdik. Çok spesifik adımlar atma konusunda anlaştık.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu