Batı Trakya Haber

Mahkeme Delil Yetersizliğinden Müftü Mete’yi Suçsuz Buldu

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Selanik Mahkemesi tarafından suçsuz bulundu.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete Selanik Mahkemesi tarafından suçsuz bulundu. Müftü Mete “suç işlemeye, şiddete ve nifaka tahrikten” yargılanıyordu.

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin duruşması 28 Mart Pazartesi günü Selanik Birinci Üç Hakimli Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü ve suçsuz bulunarak berat etti.

Müftü Ahmet Mete, Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi kongresinde yaptığı bir konuşmayla bağlantılı olarak “suç işlemeye, şiddete veya nifaka tahrik” suçlamasıyla yargılanıyordu. Mahkeme heyeti Müftü Ahmet Mete’yi suçsuz buldu ve beraat kararı verdiğini açıkladı.

Duruşma Savcısı dava dosyasındaki materyalin suçu kanıtlamak için yetersiz olduğunu düşündüğü için beraatini istedi. Müftü Mete duruşmaya katılmadı ve suçlamanın hukuken temelsiz olduğunu savunan avukatları tarafından temsil edildi.

Suç dosyasındaki iddianameye göre, Müftü Ahmet Mete Mayıs 2016’da Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi’nin bir etkinliğinde, o dönemin Başkanı Mustafa Aliçavuş’u KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a benzetmiş ve delegelere hitaben yaptığı konuşmada “keşke Batı Trakya’nın Denktaş’ı olsa.” Demişti. Açılan dava sonucu Mahkeme, Müftü Mete’yi 3 yıl tecilli olmak üzere 15 ay hapis cezasına mahkum etmişti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu