Yunanistan Haber

Kopeluzos Grubu Dedeağaç-Burgaz Petrol Boru Hattıyla İlgileniyor

Dedeağaç-Burgaz petrol boru hattının olgunlaşma ve inşaat projesini üstlenmeye olan ilgisi, Kopeluzos Grubu Başkanı Dimitris Kopeluzos tarafından ortaya çıkarıldı.

Yunan Kopeluzos Grubu’nun Dedeağaç-Burgaz petrol boru hattının olgunlaşma ve inşaat projesini üstlenmeye olan ilgisi, Kopeluzos Grubu Başkanı Dimitris Kopeluzos tarafından ortaya çıkarıldı.

Yunan Kopeluzos Grubu Başkanı Dimitris Kopeluzos, 20 yıl önce ELPE şirketi (şimdiki Helleniq Energy) ile Burgaz-Dedeağaç boru hattı projesi başlatıldığında (yani ters akışlı Burgaz-Dedeağaç) o dönem hazırlanan çalışmaların var olduğu için tüm sürecin sıfırdan başlamayacağını kaydetti. Kopeluzos, şimdiki projenin yeni haliyle akışın tersine çevrilmesine ek olarak, inşa edilecek boru hattının yılda 10 milyon ton petrol taşıma kapasitesinde olacağını, oysa 20 yıl önceki projede bu rakamın yıllık 35-50 milyon ton olduğuna vurgu yapıyor.

Ayrıca boru hattı artık Rus petrolünü değil, Dedeağaç’ta boşaltılacak diğer kaynaklardan gelen petrolü Dedeağaç’tan Burgaz’a taşıyacak. Amaç, en azından, Bulgaristan tarafından ithal edilen Rus ham petrolünün alternatif kaynaklardan gelen ham petrolle tamamen yenilenmesini ve buna bağlı olarak Rus Lukoil’in Avrupa koluna ait olan Bulgaristan’daki rafinerinin işletilmesini sağlamaktır. Lukoil’in rafinerisi 7,5-8 milyon metreküp kapasiteli ve şu anda Rus ham petrolü ile tedarik ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu