Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Soydaşlarıyla Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da soydaşlarıyla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da soydaşlarıyla buluşuyor.

Türkiye’den Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığındaki heyet Batı Trakya’ya gelerek soydaşlarıyla buluşuyor.

Belediye Başkanı Altay Gümülcine’de Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile bazı azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Heyet, temaslarına 10 Mayıs Cuma İskeçe’de devam ediyor.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve beraberindeki heyet Başkonsolosluğumuzu ziyaret etmiştir.” ifadeleri yer veriliyor.

blankMüftü İbrahim Şerif sosyal medya hesabından bu ziyarete ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Balkan ziyaretleri çerçevesinde Batı Trakya’dan geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay ziyaretimize geldiler. Kendisiyle ortaokul ve lise yıllarında ekmeğini yediğim suyunu içtiğim Konya üzerine sohbet ettik, bilgi alış verişinde bulunduk.”

DEB Partisi bu ziyaret ile ilgili yaptığı paylaşımda, “9 Mayıs Perşembe günü Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve beraberindeki heyet Partimize ziyaret gerçekleştirdiler. Nazik ziyaretlerinden kendilerine teşekkür ederiz.” İfadelerine yer veriliyor.

Gümülcine temaslarında son olarak GTGB’nin sosyal medya hesabından da şu paylaşım yapıldı: “Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve beraberindeki heyet, Batı Trakya ziyaretleri çerçevesinde 09 Mayıs 2024 Perşembe günü derneğimizi ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Soydaşlarımızla aramızdaki muhabbeti, birliği ve beraberliği geliştirmek için çalışıyoruz”

blank“Soydaşlarımızla aramızdaki muhabbeti, birliği ve beraberliği geliştirmek için çalışıyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımızla istişarelerde bulunduk. Ülkemizin selamlarını ilettim, kardeşlerimizin de selamlarına aracılık ediyorum.

Yunanistan Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Yunanistan DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Türk Birliği ve İskeçe Çınar Camii eşrafına teşekkür ediyorum.”

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu