Yunanistan Haber

Komutanın İsteği Üzerine Batı Trakya ve Adalarda Göreve Geliyorlar

ABD’nin Yunanistan’a hibe ettiği 400 adet M1117 tipi zırhlı askeri araç Dedeağaç’a gelecek.

ABD’nin Yunanistan’a hibe ettiği 400 adet M1117 tipi zırhlı askeri araç Dedeağaç’a gelecek.

ABD’nin Yunanistan’a hibe ettiği 400 adet M1117 tipi zırhlı askeri araç, merkezi İskeçe’de bulunan 4. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Batı Trakya bölgesinde ve özellikle Meriç (Evros) ilindeki askeri kışlalara ve bir küçük bölümünün de adalara konuşlanmak üzere Haziran ayında Dedeağaç’a gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Almanya’daki depolardan 40 adet Yunanistan’a demiryolu aracıyla getirilmiş ve kamuflaj boya ve teknik bakımın ardından üzerlerine stokta bulunan silahlar monte edildikten sonra konuşlanacağı kışlalara teslim edilmişti.

ABD’nin hibe ettiği araçlar silahsız olarak geldiğinden dolayı, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bu sorunu depolarında bulundurduğu stok makineli silahlarla çözmeyi planladığı belirtiliyor. Buna göre ordunun depolarında stoklu bulunan makineli silahlar araçların üzerine monte edilecek.

400 adet M1117 tipi tekerlekli zırhlı personel taşıyıcıyı zırhlı araçlar, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın ABD tarafı ile yaptığı sıkı pazarlıklar sonucunda, Dedeağaç limanının da ABD’ye tahsis edilmesi göz önünde bulundurularak EDA programına (Excess Defence Articles) dahil edildi ve Yunanistan’a hibe olarak veriliyor. Tabii ki ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın çabaları da belirleyici oldu.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu