Türkiye | Dünya

“Kim Nerede Alkışlanırsa Alkışlansın“

"Kim nerede alkışlanırsa alkışlansın. 55 yıldır tüm planları ve çözüm önerilerini reddeden Rum tarafı oldu."

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in dün ABD Kongresi’nde Türkiye’yi hedef alan konuşması sonrası 3 dakika boyunca ayakta alkışlanması hakkında konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, “Kim nerede alkışlanırsa alkışlansın. 55 yıldır tüm planları ve çözüm önerilerini reddeden Rum tarafı oldu. O yüzden kimin nerede alkışlandığı önemli değil. ABD Kongresi’nde konuşan herkes ayakta alkışlanıyor. Bu gelenektir olabilir, bundan gocunacak bir şeyimiz yok” dedi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis konuşmasında Türkiye’yi hedef almıştı. Miçotakis, Türkiye’nin Yunan hava sahasını sürekli ihlal ettiğini iddia ederek, Ankara’nın bölgede provokatif bir duruş sergilediğini ve Kıbrıs’ta da iki devletli çözüme yanaşmadıklarını söyledi. Konuşmasının sonunda Yunan Başkakan, ABD Kongresi tarafından 3 dakika ayakta alkışlandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony John Blinken ile New York’ta buluşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası gerçekleşen basın toplantısında Miçotakis’in ABD Kongresinde alkışlanmasıyla ilgili de konuştu.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde ABD’nin son zamanlardaki tutumu hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Biz yaptığımız görüşmede Blinken’a Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan konularında hep dengede gidiyorlardı ama son zamanlarda bu dengeyi kaybettiklerini ve bu dengeyi korumaları gerektiğini söyledim. Kendileri de bu dengeyi koruyacaklarını söylediler. O yüzden bu konularda ABD’nin ve diğer ülkelerin objektif olması gerekiyor. Hak ve hukuktan yana olması lazım” dedi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu