Avrupa | Balkanlar

Kablo Döşeme Çalışmaları Başladı

Yunanistan-Güney Kıbrıs enterkonneksiyonunun kablo bölümünün inşaatına başlandı.

Yunanistan-Güney Kıbrıs enterkonneksiyonunun kablo bölümünün inşaatına başlandı.

​ AB öncülüğünde Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında bugüne kadarki en derin ve en uzun denizaltı elektrik bağlantısını kuracak kablo döşeme bölümü çalışmalarına başlandı.

Yunanistan-Güney Kıbrıs-İsrail enterkonneksiyonunun ilk ayağı olan Girit-Güney Kıbrıs enterkonneksiyonunun kablo bölümünün inşaatına, Nexans firmasının projenin yeni uygulayıcı organı olan ADMIE’den emri almasıyla birlikte çalışmalara başlandı. Denizaltı elektrik bağlantısının mühendislik, inşaat ve kurulumunu anahtar teslimi işlerini Fransız Nexans-Siemens şirketi yapıyor.

EuroAsia Interconnector HVDC deniz altı kabloları ara bağlantı sözleşmesi gereği, 3000 metre derinlik ve 900 km uzunluğunda olacak. 2. aşamada Avrupa’ya 2.000 MW’a kadar enerji sağlayacak ve 3 milyondan fazla eve elektrik sağlayan tarihin en büyük denizaltı elektrik ara bağlantısı olacak.

AB CINEA tarafından 657 milyon Avroluk fondan Nexans şirketine 55 milyon Avroluk avans ödemesi yapıldı. Aynı zamanda Güney Kıbrıs’taki Dönüşüm İstasyonunun yüklenicisi olan Siemens’in projeye kurulacak ekipmanların detaylarını belirleyecek önemli FID çalışması da hızlandırılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu