Yunanistan Haber

“İzole Olduğu Kadar Öfkeli De Bir Komşumuz Var”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten yanıt geldi. İzole olduğu kadar öfkeli de olan bir komşumuz var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımlarına Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten yanıt geldi. Atina Ticaret ve Sanayi Odası Ödül Töreni’nde konuşma yapan Miçotakis, öngörülemeyen bir komşuya karşı ulusal bir miting yapma zamanının geldiğini vurguladı.

Başbakan Miçotakis, şunları söyledi: “Avrupa kıtasında bir savaş var, bir yıl önce düşünülemez bir şey. Eşi görülmemiş bir enerji çalkantısı, dünya ticaretinde bir çalkantı var, gıda riskimiz var, Avrupa genelinde hane gelirlerini yiyen bir enflasyonumuz var. İzole olduğu kadar öfkeli de olan bir komşumuz var. Süreklilik ve tutarlılık ile el ele giden bu istikrarı sağlamaya kararlıyım.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın akşam saatlerinde de sosyal medya hesabından Türkçe, Yunanca ve İngilizce paylaşımlar yapmasına yine Yunan hükümet sözcüsü Yannis İkonomu’dan cevap geldi.

Sözcü İkonomu,”Cumhurbaşkanı Erdoğan kendini Yunanca ifade etmeyi seçti bu dikkate değer. Yunancanın mantığın, özgürlüğün ve hukukun dili olduğu bilinmektedir. Anadili kullanıcıları ve batı dünyası bunu çok iyi biliyor. Türkiye’nin seçtiği taktikler bu versiyonların hiçbirine uymuyor.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu