Batı TrakyaEditörün Yazıları

İtalyan Büyükelçi Geldi Metios “Oyuncaklarını” Nereye Sakladı Ki?

İtalya'nın Atina Büyükelçisi Patrizia Falcinelli Gümülcine’ye gelerek Eyalet Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti.

İtalya’nın Atina Büyükelçisi Patrizia Falcinelli Gümülcine’ye gelerek Eyalet Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İtalya’nın Atina Büyükelçisi Patrizia Falcinelli’ni ağırladı. Her yabancı misyon şeflerinin ziyaretlerinde olduğu gibi bu ziyarette de Azınlıktan kendisinin yanında olan yardımcılarını ve danışmanlarını yine devre dışı bıraktı. Tabii ki Azınlıktan olan yardımcıları ve danışmanları da kendisinden böyle bir şeyi talep etmiyorsa da yapılacak pek fazla şey, söylenecek söz yok olsa gerek.

Düşünün bölgeye bölgenin avantajlarını öğrenmek üzere yabancı bir ülkenin Büyükelçisi geliyor ve biz orada yokuz! Hadi gel de yazma bunu. Sonra eleştirilince de kaçamak cevaplarla basını suçla, olmaz! Basını suçlayacağınıza önce siz kendinize şu soruyu sorun; “Bu Metios neden bizi yabancı misyon temsilcilerinden köşe bucak kaçırıyor?” diye bir zahmet sorun kendinize bu soruyu. Soramazsanız ise buna cesaretiniz yoksa da o zaman seçilmeyin ve Azınlığın hak hukukunu gözetecek olanların bari önüne geçmeyin belli bir süreliğine kuru bir maaş için.

Büyükelçi Patrizia Falcinelli’yi Gümülcine’deki makamında kabul eden Metios, görüşmede Avrupa Yapısal Fonları ve Ulusal Kalkınma Programı’ndan kaynaklar kullanan Doğu Makedonya ve Trakya Eyaletinin kalkınma politikasına değinerek İtalyan Büyükelçisini tarım-gıda, girişimcilik, turizm, enerji (doğal gaz ve jeotermal) ve altyapı alanlarındaki avantajları hakkında kapsamlı bilgilendirdi.

Peki siz neredeydiniz?

Konuk Büyükelçi Falcinelli de yapılan görüşmede özellikle tarım-gıda, jeotermal ve ulaşım altyapısı konularına özel bir ilgi göstermiş. Azınlık hakkında muhakkak söyleyecek birkaç cümleniz olmalıydı, olabilirdi ama malesef Metios denilen şahıs size hükümetin politikasıyla her alanda önünüzü kesmeye devam ediyor. Sizlerin de gıkı çıkmıyor.

Hadi birinizin işi vardı, ya diğerleriniz neredeydiniz ki? Her defasında da mı işiniz çıkıyor bir yabancı Büyükelçi gelince. Bir Türk Büyükelçisi geldiğinde ise boy boy fotoğraf karesinde olup paylaşmak için yarışıyorsunuz. Maksat Türk Büyükelçi ile değil, yabancı Büyükelçilerle tanış olmak sorunları aktarmak. Yapamıyorsunuz! Azınlığı temsil edemiyorsunuz! O zaman seçilmeniz ne işe yarıyor?

Şimdi şunu sormak istiyorum; anlıyor musunuz Batı Trakya’da DEB Partisinin bir STK gibi değil de bir siyasi parti gibi tam randımanla çalışması gerektiğini? Aksi halde ben DEB Partisini eleştirmiyorum! Olması yerde değil, yapması gereken misyonun başında değil! Siyaset özellikle Batı Trakya’da pazarlıkla yapılmalıdır.

Bu yazdıklarımı yıllar sonra belki algılayanlar olacaktır, geç olsa da ama şu an maalesef dönem “Halep Maymunu” ve yamağı “Direk Maymunu”nun hükümdarlığı Batı Trakya Türk Azınlığını bu duruma getirdi.

Yunanistan çok rahat, çünkü rahatsız eden yok! Parlamentoya gönderdiklerimiz “Kasap et derdinde koyun can derdinde” misali rölantide Kolonaki’de seyri alemde. Yerel yönetimlerde ise barış yerine kavga toz duman! Eeee, kazanan kim? Kaybeden belli, Azınlık kaybediyor.

Ama öte yandan Yunanistan Türkiye’ye, “Rum azınlığa yönelik Lozan’ın tüm maddeleri harfiyen uygulansın” diyebiliyor. Bunu Yunanistan’a söyleyebilecek bir babayiğit var mıdır Batı Trakya’da? Hodri meydan!

Biz böyle devam ettikçe Yunanistan hep rahat olacak ve bizi inim inim inleterek asimile edinceye kadar Yunan derin devlet politikasını uygulayacak. Biz ise kendi aramızda, “sen müdür, ben yardımcın” misali kendi kendimize gelin damat oyunu oynamaya devam edeceğiz.

Biz hak aramıyoruz, Lozan’da bize verilen hakkımızı elimizden alan Yunan devletine çanak tutuyoruz! Hadi gelin de aksini ispat edin bakalım bu Batı Trakya’da ne kadar takke düşecek bir görelim!

Ben eğriyi doğruyu yazmaya devam edeceğim. Gocunan gocunsun, Yunanistan’ın Batı Trakya’da Türk Azınlığa karşı uyguladığı politikalara üç beş kuruş, makam, nam, şan şöhret için sessiz kalamam. Kimse kusura bakmasın. Batı Trakya’da çok yanlış işler yapılıyor. Azınlığı böldüler parçaladılar. “Bizden olanlar ve olmayanlar” yaptılar!

Rahmetli dedeciğim hep derdi, “aba evladım, kızanlan düzenlen çelik çomak oynanmaz ki”. Evet, vah Batı Trakyam vah, kimlerin eline kaldın kaç parça, kaç grup oldun, kaç tarikatla doldun! Emir “Halep Maymunu”dan çıkarken, uygulama ise Türklüğün “T” sini bilmeyen “Direk Maymunu“ndan!  Kısacası dünün maymunları bugünün Türkçülük tiyatrosunu oynuyor. Gerisini siz düşünün…..

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu