Yunanistan Haber

“İllerimizdeki Hristiyanlara Sesleniyoruz; Depremzede İnsan Kardeşlerimize Yardım Edelim”

Batı Trakya Metropolitleri’nden Türkiye’deki depremzedelere yardım çağrısı yapıldı.

Batı Trakya Metropolitleri’nden Türkiye’deki depremzedelere yardım çağrısı yapıldı.

Batı Trakya’da Dimetoka, Kumçiftliği ve Sofulu Metropoliti Damaskinos, İskeçe Metropoliti Panteleimon, Dedeağaç Metropoliti Anthimos ve Maronya ve Gümülcine Metropoliti Panteleimon’un imzasıyla yayınlanan bildiride, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinden etkilenen depremzedelere yardım çağrısı yapılıyor.

Metropolitler tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Aşağıda imzası bulunan dört Trakya (Batı) Metropoliti, İllerimizdeki Hristiyanlara sesleniyoruz ve sizi Türkiye ve Doğu Suriye’de meydana gelen ölümcül depremden etkilenen insan kardeşlerimize İncil’deki görevimizi ve aktif desteğimizi göstermeye davet ediyoruz.

Öncelikle yakınlarını kaybedenlerin acılarını dindirmesi için lütfen Allah’a dualarınızı artırın.

Devamında, İsa’nın bize öğrettiği sevgi sınır tanımadığına göre, din ve milliyet ayrımlarını bir kenara bırakarak bu trajediyi yaşayan komşularımızla dayanışma içinde olalım.

Türkiye’deki toplumdaşların ihtiyaçlarını gidermek için etkilenen bölgelere göndereceğimiz uzun ömürlü gıda, şişelenmiş su ve ilaçların bir an önce toplanmasında yardımcı olabilecek Hristiyanlardan yardım rica ediyor ve yardım istiyoruz.

Yardım malzemelerinin toplanması 6 Şubat Pazartesi gününden 12 Şubat Pazar gününe kadar her gün 09:00-13:00 saatleri arasında Dimetoka, İskeçe, Dedeağaç ve Gümülcine Kutsal Metropolitliklerimizin ofislerinde gerçekleştirilecektir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu