Yunanistan Haber

İki Büyükelçiyle Dedeağaç’ta Görüştü

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis Suudi Arabistan ve Avusturya Büyükelçisiyle görüştü.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis Suudi Arabistan ve Avusturya Büyükelçisiyle görüştü.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Perşembe sabahı Dedeağaç eski Valilik binasında Suudi Arabistan’ın Yunanistan Büyükelçisi Saad Alammar ve Avusturya Büyükelçisi bayan Gerda Volg ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Her iki görüşmede de Doğu Makedonya-Trakya Bölgesinde bu iki ülke ile işbirliği imkanlarının ele alındığı ve geleceğe yönelik karşılıklı işbirliğinin yapılmasının ele alındığı belirtiliyor.

blankBölgeye üçüncü kez geldiğini dile getiren Suudi Arabistan Büyükelçisi Saad Alammar, Suudi Arabistan’ın Yunanistan’la ilişkileri her zaman çok iyi bir seviyede ilerlediğini, ancak özellikle son dönemde olağanüstü düzeyde olduğunu dile getiriyor. Suudi diplomat, ülkesinde düzenlenen ilgili Fuarlarda Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi’nden iş adamlarını ağırlama niyetinde olduğunu ifade etti. Son olarak iki ülke arasında bir iş konferansı düzenlenmesi isteği de dile getirildi ve bu da gelecekte olasılık olarak araştırılacak bir konu olduğu belirtildi. Ayrıca Kavala ve Drama bölgelerinde yer alan mermer üretimine de Büyükelçi Alammar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Eyalet Başkanı Topsidis ise Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi’ndeki çok kültürlülüğün sadece ulusal değil aynı zamanda Avrupa düzeyinde de örnek teşkil ettiğini belirtti.

Avusturya Büyükelçisiyle görüşme

blankDoğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, Avusturya Büyükelçisi bayan Gerda Volg ile görüştü.

Avusturyalı diplomatın Meriç (Evros) bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlerin bir parçası olan bu görüşmede, iki taraf arasında her düzeyde işbirliği perspektiflerin ele alınarak incelendiği belirtiliyor.

Görüşmede, Doğu Makedonya-Trakya bölgesinin Avusturyalı turistler için çekici kılan özellikleri bir araya getirmesi nedeniyle turizm işbirliği için büyük bir potansiyel olduğu tespit edildi ve bu gerçekle Avusturya’nın bir havaalanından Dedeağaç’a direkt uçuş olasılığının araştırılması konusunda mutabakata varıldığı belirtiliyor.

Aynı zamanda iki bölgenin ticari ilişkilerinin araştırılıp güçlendirilmesinin yanı sıra, Kültür alanında ortak eylemlerin hayata geçirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Eyalet Başkanı Topsidis ise, Gümülcine Müzik Sarayı’nın Avusturya klasik müzik topluluklarıyla daha önceki işbirliğinin yeniden canlandırılmasını önerdi ve Bayan Volg da bunu kabul etti. Bu işbirliği, Müzik Sarayı’nda yapılması gereken düzeltici müdahaleler tamamlanır tamamlanmaz hayata geçirilecek, ancak bu arada kültürel öneme sahip başka eylemlerin de planlanması üzerine mutabakata varılığı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu