Yunanistan Haber

Hazırlıklar Başladı, Yıl Sonuna Kadar Buradalar

ABD’nin, 2021 yılında Yunanistan’ın yaklaşık 150 adet kullanılmış M109A5 Obüs talebine olumlu yanıt verdiği belirtiliyor.

ABD’nin, 2021 yılında Yunanistan’ın yaklaşık 150 adet kullanılmış M109A5 Obüs talebine olumlu yanıt verdiği belirtiliyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı ABD ile olan iyi ilişkileri değerlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ABD’ye yapılan başvuruya Okyanus ötesinden geçtiğimiz günlerde olumlu yanıt geldiği belirtiliyor. Buna göre 2022 yılının ikinci yarısında Okyanus’un diğer tarafında iyi durumda olan depolanmış yaklaşık 150 adet M109A5 Obüs’ün Yunanistan’a getirilmesi çalışmalarına hız verilecek.

Önümüzdeki Paskalya bayramı sonrasında Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri topçu biriminden oluşan uzman bir ekip ABD’ye giderek yaklaşık 150 adet kullanılmış M109A5 Obüsün seçimini yapacak.

Bu hazırlıklar devam ederken, bahse konu silahların ABD’den gemiye yüklenerek Yunanistan’a getirilmesi için gönüllü armatör veya işadamının arandığı da haberler arasında yer alıyor.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu