Yunanistan Haber

“Hastalık” Sahneye De Sıçradı! Türk Bayrağı ve Atatürk Posterini Görünce Sahneye Çıkmadı”

Yunanistan’da her alanda “hastalık” halinde olan Türkiye karşıtlığının boyutu kendini bir kültürel etkinliğin sahnesinde de gösterdi.

Yunanistan’da her alanda “hastalık” halinde olan Türkiye karşıtlığının boyutu kendini bir kültürel etkinliğin sahnesinde de gösterdi.

Yunanistan’da her alanda “hastalık” halinde olan Türkiye ve Mustafa Kemal Atatürk karşıtlığı, Yunan şarkıcı Despina Vandi’nin, Çeşme konserinde sahneye çıkmamasına neden oldu. Vandi, konser öncesi sahnedeki Türk bayrağı ve Atatürk posterini görünce indirilmesini talep etti.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sert tepki gösterdiği şarkıcının şehri terk etmesini istedi.

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) İzmir Şubesi öncülüğünde Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda eğitim yararı için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçı Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayrağının indirilmesini isteyince kriz yaşandı. İsteği yerine getirilmeyen Vandi, konsere çıkmaktan vazgeçti.

İnstagram’da paylaşım yapan Despina Vandi de kendi yanıtını vererek TEV’i şu sözlerle suçladı: “Etkinliğin niteliğini konser olarak değiştirmeye tek taraflı olarak karar verdi ve buna, bizim kabul etmediğimiz şekilde, yasaklı bir siyasi nitelik kazandırdı. Bu nedenle konsere katılmam mümkün olmadı.”

Despina Vandi, yapım şirketi aracılığıyla İnstagram hesabından yaptığı paylaşımda, kendisini İzmir’de onurlandıranlara saygı duyduğunu belirterek, konserin iptal edilmesindeki sorumluluğun tamamen TEV’e ait olduğunu belirterek şu paylaşımı yaptı: Biz böyle bir şeye razı olmasak da, kendisi tek taraflı olarak etkinliğin niteliğini konser olarak değiştirmeye karar verdi ve ona siyasi bir nitelik kazandırdı. Bu nedenle konsere katılmam mümkün olmadı.”

blank

Düşünülmesi ve üzerinde durulması gereken kısa bir yorum ve sorun:

Yıllarca oy uğruna Yunan siyasilerin ektiğini “düşmanlık” naraları neticeleri kendini  spor, kültür ve sanat alanında halklar arasında uzun zamandan beri gösteriyor.  Tabii ki de faturayı yine halklar ödemek zorunda kalıyor.

Yazık! Sanatçı dedikleri biri sahne almaya gittiği Türkiye’de, Yunanistan’a dönünce önce basın ve sonra da halkın ve siyasilerin “yaylım ateşinden”  korkusundan maalesef sahneye çıkamıyor!

Yunanistan’daki bu sorun,  iki ülke arasında Ege’de denizinde ve değişik alanlarda  var olan sorundan çok çok daha büyük bir sorun!

Önce bunun çözülmesi gerekir. Çünkü Ege ve benzeri sorunlar masaya yatırıldığında, Yunan hükümetinde iktidarda kim olursa olsun “VATAN HAİNİ” olarak ilan edilecek.

Onun içindir ki, Yunanistan’da hiç bir Cumhurbaşkanı, Başbakan Türkiye ile masada ciddi sorunları tartışıp anlaşmaya varma cesaretini bu nedenlerden dolayı göstermesi mümkün olamayacak!

Yakın tarih örneği var. Aynen Kuzey Makedonya ile yapılan “PRESPA ANLAŞMASI”nda olduğu gibi.

SİRİZA Partisi, Başbakan Çipras’ın ve Dışişleri Bakanı Kocias’ın düştüğü duruma bakmamız yeterlidir…..

blank

Yunanistan’da kahraman olabilirsin! Yeter ki..,..

Sosyal medyada kahraman olarak ilan edildi ve on binlerce, yüz binlerce yorumlar yapılmaya başlandı.

“Organizatörlerin Kemal’in resmini asması nedeniyle Türkiye’deki bir konseri iptal etme cesaretini gösteren Vandi’ye aferin.

Bunu kimse yapmaz, herkes görmezden gelir ve parayı cebe atardı.”

İşte Yunanistan bu! Türkiye ve Türk’lere karşı bir içi bomboş hareket yaptığında bir anda kahraman ilan edilebiliyorsun. Sonra da ver elini secimlerde Milletvekili adayı ve Parlamentoda bir sandalye, Bakanlıkta bir koltuk.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu