Yunanistan Haber

Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi Binası Önünde EOKA Gerginliği!

Yaklaşık 300 kişilik bir grup EOKA lideri “Digenis” kod adlı Georgios Grivas’a destek vermek üzere Temsilciler Meclisi binasının önünde toplandı, kimliği belirsiz kişiler EDEK partisinin camlarını kırdı, büroları ateşe vermek istedi.

Yaklaşık 300 kişilik bir grup EOKA lideri “Digenis” kod adlı Georgios Grivas’a destek vermek üzere Temsilciler Meclisi binasının önünde toplandı, kimliği belirsiz kişiler EDEK partisinin camlarını kırdı, büroları ateşe vermek istediler.

Bu gece saatlerinde yaklaşık 300 kişilik bir protesto grubu Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi binasının önünde toplandı ve EOKA lideri “Digenis” kod adlı Georgios Grivas ile ilgili olarak, “EOKA Liderinin vatandan herhangi bir şerefe layık görülmediği” belirten bir kararı protesto ettiler.

Güney Kıbrıs Temsilciler Meclisi binasının önünde toplanan yaklaşık 300 protestocu, “O yaşıyor ve bize yol gösteriyor, Georgios Grivas Digenis” sloganıyla olay yerine geldi. Bir anda gerginlik yaşandı. Gerginlik, kimliği belirsiz kişilerin hasara yol açtığı EDEK partisinin ofislerine de sıçradı. Göstericiler camları kırdı, ofisleri ateşe vermek istedi.

O sırada 2023 Bütçesi’nin kabulü için Genel Kurul’da bulunan EDEK Başkanı Marinos Sizopoulos toplantıyı terk etti ve kısa bir süre sonrası yaptığı açıklamada “planlı bir haydut eylem” ifadelerini kullandı.

Bu olay tüm Parlamento üyeleri tarafından toplu bir şekilde kınandı.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu