Batı Trakya

Gümülcine’de Askerler Üniforma İle Oy Kullanmaya Geliyor

Gümülcine’deki askeri kışlalarda görevli askerlerin vatandaşlık hakkını kullanmaya askeri üniforma ile gelmeleri dikkat çekti.

Yunanistan’da sandıklar sabah saat 7’de açıldı, akşam saat 19’da kapanacak. Ülke genelinde 9 milyon 840 bin vatandaş 21.529 sandıkta oy kullanıyor. Oy verme işlemleri sorunsuz devam ediyor.

Batı Trakya’da Gümülcine genelinde değişik bölgelerde kurulan sandıklardan 4 sandık Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde kuruldu. Şu an 4 sandıkta oy kullanma işlemleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Katılımın oldukça yüksek olduğu gözlemlenirken, Gümülcine’deki askeri kışlalarda görevli askerlerin vatandaşlık hakkını kullanmaya askeri üniforma ile gelmeleri ise dikkat çekti.

Öte yandan Başbakan Miçotakis oğlu ve kızı ile birlikte oyunu Kifisia’da 7. ilkokulda kullandı. Miçotakis oyunu kullandıktan sonra dışarıda kendisini bekleyen gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, “Bugün geleceğimiz için oy veriyoruz. Daha yüksek maaşlar için oy veriyoruz, daha fazla ve daha iyi işler için oy veriyoruz. Daha verimli bir Ulusal Sağlık Sistemi için, daha az eşitsizliğin olduğu bir toplum için, daha güçlü bir vatan için, Avrupa’da önemli bir role sahip, sınırları korunan bir ülke için oy veriyoruz. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Bugün ülkeyi yönetme görevi siz vatandaşlara geçiyor ama eminim ki yarın ülkemiz için çok daha güzel bir gün doğacak. Kendinize iyi bakın, mutlu yıllar ve iyi oylamalar. Çok teşekkür ederim.“ dedi.

SİRİZA lideri se oyunu Atina’nın Kipseli semtinde 29. ve 30. İlkokulda kullandı. Çipras oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Vatandaşların elinde ülkenin gidişatını değiştirme çoğunluğun talebini gerçekleştirme imkanı var. Eşitsizlikler, adaletsizlikler, kirli kazançlar, iş güvencesizliği, emeklilere yönelik aşağılamalar, gençler için hedef göstermelerle geçen çetin, çetin bir dört yılı geride bırakmak. Çoğunluğun ihtiyaçlarını hissetmeyen kibirli bir hükümeti geride bırakmak ve sosyal adalet programında ilerici bir işbirliği hükümetinin yolunu açmak. Daha iyi bir yarın için umut beslemek. Yeni yüzlere sahip olacak bir hükümet, ancak her şeyden önce yeni bir ahlak ve yönetim tarzı”.İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu