Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde İftar Bereketi

Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinini dolduran soydaşlar bahçeye sığmayınca caddeye masalar kuruldu sofralar açıldı.

Gümülcine Müftülüğü ve Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin geleneksel olarak her Ramazan ayında düzenlediği iftar programı bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinini dolduran soydaşlar bahçeye sığmayınca caddeye masalar kuruldu sofralar açıldı. Gümülcine’nin merkezinde gerçekleştirilen bu iftar programı, Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Birincisi ve İstanbul Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam Hatibi Alpcan Çelik’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Devamında Edirne Selimiye Camii İmam Hatibi Hüseyin Özpınar ve Edirne Eski Camii İmam Hatibi Veli Öztürk’ün akşam ezanı okumasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. İftar duasını ise Tekirdağ Müftüsü Mustafa Soykök yaptı.

Selamlama konuşmalarına geçildi ve ilk olarak kürsüye Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan geçildi. Başkan Hasan iftar programına katılanlara teşekkür etti, ramazan ayının kutsal ve bereketli bir ay olduğunu söyledi.

blankSırasıyla selamlama konuşmasını yapmak üzere Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif geldi. Müftü Şerif konuşmasında şunları dile getirdi: “Ramazan ayını oruç tutarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, teravih namazı kılarak geçirenler seviniyorlar. Bizler sevinmezsek zaten Ramazan’ın sonunda bayram olur mu? İnsan sevinçli günlerinin arkasından bayram yapar. Ramazan ayında oruç tutanlar, teravih namazı kılanlar, mutlaka Kadir Gecesi’ne ulaşıyorlar. Kadir Suresi’nin ifadesiyle, “Kadir Gecesi’nde eren her insan bir ömür kadar yani 83 yıl ibadet yapmış sevabı kazanır” buyuruyor. Biz Müslüman olarak günahlarımızın af olduğuna inanıyoruz. Bu geceyi ihya edenler sonunda bayram yapıyor.”

Ramazan ayı boyunca Batı Trakya’nın her köşesinde düzenlenen iftar programlarına davet edilen ve bizzat katılım sağlayan ve orucunu soydaşlarıyla birlikte açan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsoloslu Aykut Ünal da katılımcıları selamlamak üzere kürsüye geldi. Başkonsolos  Ünal, “Bugün hepimizin şahit olduğu burada büyük bir emek var. Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliğin sağlanmasında ve pekişmesinde önemli bir rolü bulunan Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin bahçesindeyiz. Gümülcine Türk Gençler Birliği ve diğer dernekler, birliğin ve beraberliğin pekişmesi için çok önemli çaba sarf ediyor. Her biri kendi alanında üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bugün aramızda bulunan büyükler, bu ocakta yetişti. Şimdi de bu gençler omuz omuza bir dayanışma içinde, iyi bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bundan dolayı bu akşam burada emek sarf eden gençleri tebrik ediyorum, bu güzel iftar sofralarını kurdukları için kendilerini kutluyorum.” İfadelerini kullandı. Son olarak Başkonsolos Ünal, tüm soydaşları bayramın birinci günü Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenecek olan bayramlaşma törenine davet etti.

İftar programına katılmak üzere Gümülcine’de bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer de soydaşlarını selamlamak üzere kürsüye geldi. Vali Sezer şunları dile getirdi: “Burada bulunduğumdan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Ramazan ayı dostluk, kardeşlik ayıdır. Açların ve tokların birbirlerini anladığı, paylaşmanın arttığı, huzurun arttığı, güzel bir aydır. Hepinizin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.”

İftar programına Edrine Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Türkiye Büyük Millet Meclisi geçmiş dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, merhum Dr. Sadık Ahmet’in Işık Sadık Ahmet, DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan’ın yanı sıra Yerel Yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve soydaşlar katıldı.

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu