Batı TrakyaBatı Trakya Haber

GTGB Yeni Nesil Kolu Üyeleri Kahvaltıda Buluştu

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu üyeleri, kahvaltıda bir araya geldi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Yeni Nesil Kolu üyeleri, kahvaltıda bir araya geldi.

Etkinlik, 25 Kasım Cumartesi günü yapıldı. Gümülcine merkez ve çevre köylerden gençler GTGB lokalinde buluştu. Kahvaltıda GTGB Yeni Nesil Kolunun faaliyetleri ve derneğin tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

Yeni Nesil Kolu Başkanı Şule Ahmet, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Özellikle aramıza yeni katılan arkadaşlar bulunmakta. Onlara da ayrıca hoş geldiniz demek istiyoruz. Daha önce, katılım sağlayan arkadaşlar bilirler ki her yıl bu kahvaltı etkinliğini kaynaşma ve tanışma mahiyeti ile düzenlemekteyiz. Arkadaşlar kendilerini tanıtmadan önce Yeni Nesil Kolu hakkında sizlere biraz bilgi vermek istiyorum.

Başlıca önceliğimiz, Batı Trakya’nın en büyük liseli öğrenci platformu olmak ve Batı Trakya Türk gençlerini ortak payda da azınlık çıkarları için organize etmektir. Yeni Nesil Kolu olarak etkinliklerimiz genellikle eğitim ve kültür odaklıdır. Bu yıl ki Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla hedeflediğimiz ve planladığımız çok sayıda etkinliklerimiz mevcut. Sıklıkla kültür gezileri, buluşmalar düzenliyor ve arkadaşlarımız ile bir arada olmak için çabalıyoruz. Amacımız Gümülcine ve civarında yaşayan Türk gençlerini bir çatı altında toplamak ve hem kendilerini hem de toplumumuzu daha yakından tanıma fırsatı bulmalarına olanak sağlamaktır. Katılacağınız faaliyetler, etkinlikler ve aktiviteler ile kendinizi geliştirecek ve bu topraklarda asırlardır süre gelmiş kültürümüzün ve geleneklerimizin nesiller sonrasında bile yaşatılmasında katkıda bulunacaksınız.

Ben ve arkadaşlarım, bu amacın gerçekleştirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya, sizlerin de istek ve taleplerini göz önünde bulundurarak hareket etmeye hazır olduğumuzu bilmelisiniz. Yeni Nesil Kolu yönetim kurulu olarak, Batı Trakya Türk gencini en iyi şekilde temsil etmeye ve bizlere ihtiyaç duyduğunuz her an sizlerin yanında olacağımızdan şüpheniz olmasın.”

Düzenlenen etkinlikte, gençler tanışma imkanı bulurken, talep ve isteklerini dile getirme fırsatı yakaladı. Önümüzdeki günlerde düzenlenmesi düşünülen projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu