Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Gözünü Yine Azınlığın Oylarına Dikti! Nasıl Olsa “Torbada Keklik” Hesapları Yapıyor

Hristos Metios Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanıydı, Azınlıkta ismini duyan vardır, ancak “4 yıl boyunca kendisini gören var mıdır?” diye soracak olursak tabii ki insanımız Metios’u bırakın görmeyi, hizmet anlamında Azınlığa zerre kadar faydası olmadığını herkes biliyor.

Hristos Metios Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanıydı, Azınlıkta ismini duyan vardır, ancak “4 yıl boyunca kendisini gören var mıdır?” diye soracak olursak tabii ki insanımız Metios’u bırakın görmeyi, hizmet anlamında Azınlığa zerre kadar faydası olmadığını herkes biliyor.

8 Ekim Pazar günü sandıklar halkımızın önüne konulacak ve gelecek 4 yıl için Eyalet başkanını belirleyecek. Bu seçimlerde özellikle Azınlık seçmeni Metios’a oy verirse eğer o zaman söylenecek bir şey yok. Herkes “kendim ettim kendim buldum” demeye hazırlansın.

Azınlık insanı ilk önce kendisine şu soruyu sormalı; “ben gerçek anlamda Avrupa Birliği’nin en geri kalmış bölgesinde kaderim bu deyip yine aynı hatayı mı yapacak? Veya “artık değişim zamanı” deyip Metios ve tayfasını evlerine mi gönderecek?

Kısa az ve öz yazmalıyım. Eğer Azınlık olarak bu bölgede gerçekten hizmet anlamında eşitlik ilkesi içinde kalkınmak istiyorsak, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı ve yeni bir ekibi göreve getirmek istiyorsak o zaman Pazar günkü seçimlerde bunu sandığa yansıtmalıyız.

Evet, Metios denendi ve yukarıda da belirttiğimiz üzere Azınlıkla adeta “dalga” geçercesine bir 4 yıl iktidar koltuğunda oturdu. Bayram geldi, seyran geldi Metios ortalıklarda görünmedi. Azınlıktan yanına aldığı siyasileri de zor durumda bıraktı. Yükü onların üzerine attı, başarısızlığını da onların hesabına yazdı. Şimdi de tekrar sahnede başrol oynayarak kaybolacak bir dört yıl için daha halkımızdan yetki istiyor.

Yazık, yapmayın etmeyin, 4 yıl boyunca bir asfalt dökemeyen, bir sondajı faaliyete geçiremeyen, barajlar dosyasını rafa kaldıran, Azınlığın “A” sı ile asla ilgilenmeyen, tütüncüler başta olmak üzere tarımla uğraşanları kendi kaderine terk eden, Eyalet sınırları içerisinde Kiraz üreticisine kendi Kirazını perakende olarak Drama, Kavala, İskeçe, Rodop ve Dedeağaç gibi kentlerde satmak üzere bir izin dahi vermeyen, yıkılan yıkıldığı yerde, kopan koptuğu yerde kalan köprü ve benzeri altyapılara el atmayan, ancak seçime 5 kala süsleme taktiği ile hizmet verdiğini gösteren, Avrupa Birliği programlarından bölgemizi mahrum bırakan Metios gelmiş Azınlıktan tekrar oy istiyor.

Neden oy versin ki bu Azınlık insanı kendisine? Azınlıktan seçim listesine dahil ettiği gencecik siyasileri de kendi gibi başarısızlığa sürüklüyor.

Ha şunu da unutmayalım; zaman zaman bazı köylerimizde deyim yerindeyse peynir-ekmek dağıtır gibi traktör ehliyeti dağıttılar. Bunu yaparken Azınlığa hizmet ettiklerini zannettiler, oysa Azınlığın sorunu traktör ehliyeti değil. Azınlığın sorunu, eğitimde kalite ve eşit altyapı (Azınlık okullarının desteklenmesi vb) standartlarının sağlanması, altyapıda insan gibi yaşanabilir hizmetleri Belediyelerle işbirliği çerçevesinde desteklemek, insanların geçim kaynağı olan tarım arazilerini sulanabilir hale getirmek, keza hayvan besiciliği alanında bölgesel altyapıyı AB normlarına göre kurulmasını sağlamak, iklim değişikliği şartlarını göz önünde bulundurarak gerekli önlemleri almak, insanların can ve mal varlığını korumak.

Hatırlanacağı üzere Rodop ilinde bazı köylerimizde aşırı yağışlar ve altyapının yetersiz olması nedeniyle sel baskınları yaşanmıştı, bu insanlar Metios’un başarısızlığı ve ilgisizliği yüzünden on binlerce Euro maddi zarar görmüşlerdi, telafi edildi mi? Sel zedelere gerekli miktarı sağladılar mı?

Metios, Yeni Demokrasi partisinin siyasi gücünü arkasına alarak sırt üstü Miçotakis’e yaslandı, “nasıl olsa beni aday gösterecekler ve garanti seçilirim” hesaplarıyla bir kez olsun sahaya araziye inip “bu insanların durumu nedir” diye merak etmedi. Bunu sadece biz söylemiyoruz, keza Hristiyan komşularımız da aynı görüşte olduklarını görüyoruz.

Artık değişim zamanı, Metios ile olmadı! Son döneme Eyalet genelinde bir Hristodulos Topsidis rüzgarı esiyor. Herkes değişimden yana görüş belirtiyor. Dolayısıyla da Azınlığımız da eşit şartlarda hizmet alabilmesi bakımından bu değişimin içinde yer alırsa keza bizim için iyi olur görüşü şu an halk arasında hakim gibi görünüyor.

Azınlıktan tüm siyasiler bizim insanımız, ama onların çıkarları değil, Azınlığın çıkarları en ön planda tutulmalıdır. Bu defasında artık hatalara yer kalmamalı. Herkesi severiz sayarız ama Azınlık insanının bir dört yıl daha kaybetmeye tahammülü olmadığı da biliniyor.

Herkes Pazar günü sandık başına gidecek. Paravanın ardında kendisine 4 yıl boyunca hizmet verecek Eyalet Başkanını seçecek. Belediye Başkanını seçecek. Bunun artık geri dönüşü Azınlığımıza eşitlik ilkeleri içinde hizmet olarak dönmelidir.

Metios ve ekibi daha önce denendi, şimdi sırada yeni yüzler, yeni hizmet vermek için kolları sıvayan kardeşlerimizi göreve davet etmeliyiz, dört yıl sonunda onları da bu teraziye bindireceğiz.

Herkese başarılar. İsteyen istediği kişiye oy verebilir. Bu hak, kişinin tartışılmaz hakkıdır. Ama bu coğrafyada Batı Trakya Türk Azılığının da geleceğini düşünmek zorundayız. Biz yaşlanıyoruz, ama arkamızda evlatlarımız, torunlarımız bu coğrafyada bu topraklarda yaşamaya devam edecek. Yaşam bizimle son bulmuyor. Devam diyor……Her değişim güzellikleri de değişik hizmetleri de beraberinde getirecektir. Yarınlara umutla bakmak zorundayız……

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu