Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Görevde Devir Teslim Gerçekleşti, Sıra Çalışmaya Geldi

Seçimleri kaybeden Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Hristos Metios görevi seçimleri kazanan yeni Genel Sekreter Hristodulos Topsidis’e devretti.

Seçimleri kaybeden Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreteri Hristos Metios görevi seçimleri kazanan yeni Genel Sekreter Hristodulos Topsidis’e devretti.

29 Aralık Cuma günü Gümülcine’de Bölge Genel Sekreterliği merkezinde gerçekleşen devir teslim töreninde yeni Genel Sekreter Topsidis görevi sona eren Metios’a teşekkür ederek mutlu yıllar dileklerini iletti. Metios da sırasıyla Hristodulos Topsidis’e görevinde başarılar diledi ve yeni yılını kutladı.

Doğu Makedonya-Trakya bölgesine hizmet verecek olan yeni yönetim resmi olarak göreve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Topsidis ve ekibi talebe cevap verecek mi?

blank

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Birliği’nin kalkınmada geri kalmış bölgelerin başında gelen Doğu Makedonya-Trakya bölgesinin sorunları oldukça yoğun ve çözüm beklemekte.

Hristodulos Topsidis ve ekibini zorlu bir süreç bekliyor. Metios yönetimi tarafından bölgenin kalkınmasında geri planda bırakılan Azınlık şimdi ümidini Topsidis ve ekibine bağladı.

İlkbahar öncesinde Rodop bölgesi Kiraz üreticileri yeni yönetimden umutlu. Kiraz dönemi başlamadan Topsidis ve ekibinden, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesindeki kent ve kasabalarda belirlenecek noktalarda üreticiden tüketiciye uygulamasıyla ürünlerini satmaları için imkan sağlanmasını dört gözle bekliyor.

Bu uygulama Metios döneminde rafa kaldırıldı ve ne Azınlıktan Başkan Yardımcıları ne de Metios bu soruna gerektiği şekilde eğilmedi ve çözüm üretemedi. Dolayısıyla Kiraz üreticisi kendi kaderine ve tüccarın insafına terk edildi.

Özellikle Rodop ilinin Yaka bölgesi kiraz üreticileri Kiraz sezonu başlamadan önce Bölge Genel sekreterliği tarafından bu sorunun çözülmesini bekliyor. Aksi halde Metios döneminde yaşanan umursamazlık Topsidis döneminde de yaşanırsa, bölgenin kalkınmasından bahsetmek hayal olacaktır.

Bekleyelim görelim…..

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu