Yunanistan Haber

Gerapetritis: “Odessa’daki Saldırının Aydınlatılması İçin Ukrayna İle İş Birliği İçindeyiz”

Dışişleri Bakanı Gerapetritis dün Odessa'da Rusya’nın yaptığı saldırı hakkında konuştu. Gerapetritis, “Olayın tam olarak aydınlatılması için Ukraynalı yetkililerle doğrudan işbirliği içerisindeyiz.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Gerapetritis dün Odessa’da Rusya’nın yaptığı saldırı hakkında konuştu. Gerapetritis, “Olayın tam olarak aydınlatılması için Ukraynalı yetkililerle doğrudan işbirliği içerisindeyiz.” Dedi.

Yunanistan’da Özel Üniversitelerin kurulmasına olanak sağlayan Yasa Tasarısının oylanmasına yönelik Parlamentoda yapılan oturumda söz alan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis’se kürsüde olduğu sırada, PASOK partisinin Parlamento Grubu temsilcisi Dimitris Mancos tarafından, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dün Odessa’yı ziyareti sırasında Rusya tarafından yapılan saldırının mahiyetine ilişkin bir soru soruldu.

Dışişleri Bakanı Gerapetritis bu soruya şu sözlerle cevap verdi: “Olayın tam olarak aydınlatılması için Ukraynalı yetkililerle doğrudan işbirliği içerisindeyiz. Hayati tehlikeye veya bütünlüğe yönelik acil bir tehdit veya tehlike yoktu. Tabii ki bir saldırı vardı, şu anda nedeni ve kaynağı araştırılıyor.

Bu öğleden sonra Fransız hükümetinin inisiyatifiyle AB üye ülkelerinin Dışişleri Bakanları ve Savunma Bakanları arasında Ukrayna meselesinin ve Ukrayna’nın savunma mücadelesinin güçlendirilmesine ilişkin diğer adımların ele alınacağı bir telekonferans düzenlenecek. Rus saldırganlığı tartışılacak.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu