Yunanistan Haber

Gerapetritis Batı Trakya’da Türkleri Bir Kez Daha “Yunanlı Müslümanlar” Olarak Tanımladı

Gerapetritis Batı Trakya’daki Türkleri bir kez daha "Yunanlı Müslümanlar" olarak tanımladı. Gerapetritis Türkiye ile Yunanistan ilişkilerine de değindi.

Gerapetritis DEB Partisinin seçimlerde Rodop ve İskeçe’de birinci gelmesini değerlendirdi, Batı Trakya’daki Türkleri bir kez daha “Yunanlı Müslümanlar” olarak tanımladı. Gerapetritis Türkiye ile Yunanistan ilişkilerine de değindi.

Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, “SKAI” radyosuna verdiği röportajda, Türkiye ile iyi komşuluk ilişkilerinin kesinlikle ulusal çıkarlara uygun olduğuna dikkat çekti.

Bakan Gerapetritis, “Türkiye ile yakınlaşma işleyişinin belirli özellikleri vardır: Biz ulusal pozisyonlarımıza bağlı kalıyoruz. Bunu desteklemeye sağduyu ve güçle devam edeceğiz.” Dedi.

Yunan Dışişleri diplomasinin başı Bakan Gerapetritis şunları dile getirdi: “Türkiye ile iyi ilişkilerin gelecek nesillerin barışçıl bir komşuluğa sahip olması yararına olduğunu vurguladı, ancak “ulusal konumlardan taviz verilmeyeceğini hepimiz anlıyoruz. İmzalanan anlaşmalarla, Ege’nin sakinleşmesi açısından, göç akışlarının kontrolü açısından önemli adımlar atıldı ama temel sorunlarımızda temel farklılıklar devam ediyor. Bunları aşmaya çalışacağız. O zamana kadar adım adım ve sağduyuyla ilerleyeceğiz. Ancak Yunan halkının çoğunluğunun mahallemizde barış olması gerektiği yönündeki temel mantığı izlediğini hissediyorum. Düşmanlıkların yoğunlaştığı bir bölgede olduğumuzu, mahallemizde iki savaşın olduğunu oldukça tarihsel bir akışkanlık içinde olan Balkanlar’da her iki savaşın da son derece önemli olduğunu unutmayalım.

Dünyanın çeşitli yerlerinde aktif bir politika olarak varlığını sürdüren revizyonizm siyaseti, çok büyük tutkuların, çok büyük milli meselelerin yeniden kızışmasını yaratabilecek bir siyasettir. Bu nedenle sadece uluslararası hukuka dayalı, ilkeli bir dış politika olan temel bir prensibimiz var. Biz saldırganlığın her türlüsüne karşıyız ve her türlü saldırıya karşı bütünlüğü savunan halklarla dayanışma içindeyiz.”

Gerapetritis’ten “Yunanlı Müslümanlar” tanımlaması

Gerapetritis Batı Trakya’daki Türkleri bir kez daha “Yunanlı Müslümanlar” olarak tanımladı.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde DEB Partisinin Rodop ve İskeçe ilinde birinci sırada seçimi tamamlamasına da değinen Dışişleri Gerapetritis, “Yunanlı Müslümanların yasalar önünde eşitliği kesinlikle garanti altındadır ve üstelik bu, pratikte ve günlük yaşamda da görülebilir.

DEB Partisinin güçlendirilmesi aynı zamanda Yunanistan’daki geleneksel olarak güçlü siyasi partilerin Trakya’dan Yunanlı Müslüman aday göstermemesi, Yeni Demokrasi’nin Trakya’dan, azınlıktan adayları vardı. SYRIZA ve KINAL’ın ise herhangi bir aday göstermemesi gerçeğiyle de bağlantılıdır.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu