Yunanistan Haber

Genelkurmay Başkanlığı’nda F-35’leri Görüştüler

Atina’da bulunan ABD heyeti Genelkurmay Başkanı General Floros’u ziyaret ederek F-35 savaş uçakları konusunu görüştüler.

Atina’da bulunan ABD heyeti Genelkurmay Başkanı General Floros’u ziyaret ederek F-35 savaş uçakları konusunu görüştüler.

F-35 savaş uçaklarını konusunu görüşmek üzere Atina’da bulunan ABD heyeti Albay Richard P. Carver ve Jessica Danyo, Yunanistan Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros’u ziyaret ederek F-35 savaş uçakları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda, ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nde görevli Yüzbaşı Michael E. Biery ve Savunma İşbirliği Ofisi Başkanı Albay Kelly MacDonald hazır bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, Yunanistan tarafından satın alınması planlanan F-35’lerin satın alma prosedürleri, potansiyel üretim ve teslimat takvimi, Yunanistan Hava Kuvvetleri pilot ve teknik personelinin Amerika’da eğitimi F-35 uçaklarının gerekli altyapı ve hizmet tesisleri de dahil olmak üzere destek çerçevesinde ele alındığı belirtiliyor.

Görüşmede ayrıca, Yunanistan’ın ABD ile askeri işbirliğini güçlendirme potansiyeli, F-35 programına katılan diğer ülkelerle birlikte ikili ilişkileri müttefiklik çerçevesinde geliştirmek ve F-35 uçağı üretimine Yunanistan’ın yerli sanayisinin katılımı açısından uygulanan programın ele alındığı ifade ediliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu