Yunanistan Haber

Floros: “Kimsenin Bizimle Birlikte Savaşmaya Geleceğine İnanmıyorum”

“Kimsenin bizimle birlikte savaşmaya geleceğine inanmıyorum, ama gelirlerse de hoş karşılanırlar.”

Yunanistan eski Genelkurmay Başkanı Konstatinos Floros, 9. Delphi Ekonomik Forumu’nda yaptığı konuşmada, “kimsenin bizimle birlikte savaşmaya geleceğine inanmıyorum, ama gelirlerse de hoş karşılanırlar” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Konstantinos Floros ve Pire Üniversitesi Profesörü Athanasios Platias, 10-13 Nisan tarihleri ​​arasında Delphi’de düzenlenen 9. Delphi Ekonomi Forumu bağlamında ülkenin ulusal güvenlik stratejisini tartıştılar.

Eski Genelkurmay Başkanı Konstatinos Floros, “Yunanistan, dikkat ve güç kararlılığı gerektiren zor bir bölgede bulunuyor. Silahlanma programı onaylanıp başlatıldığından, kriz aynı zamanda fırsat unsuru da taşıyordu ve halihazırda meyvesini veriyor. Tamamlandığında, kritik anda bunu kendi başımıza yapabilmemizi sağlayacak araçlara (eski ekipmanların modernizasyonu ve yeni ekipmanların alınması) sahip olacağız.

Bu silahlanma programı, Silahlı Kuvvetlerin kısa-orta vadeli çalışma hedeflerini kapsamakta olup, ülkemizin tehlikelerine ilişkin bilimsel bir çalışmaya dayanmaktadır. Silahlı Kuvvetlerin 2050 yılına kadar uzun vadeli hedeflerine ilişkin bir çalışma da var.

Ben doğası gereği iyimserim ve her zaman anlaşmazlıkların barışçıl çözümünden yanayım. Ancak iyimserlik saflık olmamalıdır. Kaçınılmaz olan gerçekleşirse hazır olmalıyız. Kimsenin bizimle birlikte savaşmaya geleceğine inanmıyorum, ama gelirlerse de hoş karşılanırlar. Bu yüzden tek başımıza savaşma imkan ve araçlara sahip olmalıyız. Barış istiyorsanız savaşa hazırlanmalısınız, bu zor durumdan çıkmanın tek yolu budur.

Ukrayna’ya verilen ekipman hiçbir şekilde ülkenin rezervlerini zayıflatmadı. Ukrayna’ya operasyonel olmayan silahlar verdik.

Komşu ülkede (Türkiye) yaşanan depremlerden sonra sahada tahrikler durdu, ama uluslararası forumlarda söylemlerde değil.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu