Batı Trakya HaberEditörün Yazıları

Ey Avrupa! Çalışıyorlar, ‘Paylaşıyoruz’ Kampanyası İle İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyorlar, Yunanistan Bu Derneği Yasaklıyor!

İTB'nin başlattığı "PAYLAŞIYORUZ" kampanyası çerçevesinde üyelerimiz ve soydaşlarımızın bağışladığı eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor.

Yunanistan’ın, Batı Trakya’da isminde “Türk” kelimesi geçtiği için kapatılan bir STK kuruluşu olan İskeçe Türk Birliği, Avrupa İnsan hakları Mahkemesi tarafından haklı bulundu, ancak Yunanistan bu haklılığı görmezden gelmeye ve bu derneği yasadışı olarak kapalı tutmaya devam ediyor. Ancak pes etmeyen ve her platformda bir yandan hukuki yollarla hakkını aramaya devam eden İTB, diğer yandan da sosyal alanda yardımlaşma yönünde çalışmalarına ve değişik alanlarda faliyetlerine devam ediyor.

Peki Yunanistan neden halen ısrarla bu derneği yok saymaya devam diyor? Korkulacak ne var ki, koskocaman bir Yunanistan ve Atina hükümetleri sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar neredeyse çeyrek asırdır Batı Trakya’da Azınlık Türk değil,  “Yunanlı Müslümanlar” diye çalışmalar yapıyor. Boşuna yapılan çalışmalar asla bu Azınlığın kimliğini değiştirmeye yetmeyecek.

İskeçe Türk Birliği’nin (İTB) başlattığı “PAYLAŞIYORUZ” kampanyası çerçevesinde üyelerimiz ve soydaşlarımızın bağışladığı eşyalar ihtiyaç sahiplerineulaştırılmaya devam ediyor.

İskeçe Türk Birliği Dikiş – Nakış Kurslarında dikilen giysiler ve halk tarafından bağışlanan eşyalar ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere kontrol edilip hazırlandı.

İskeçe Türk Birliği’nde toplanan eşyalar, İskeçe Müftülüğü ile koordinasyon halinde bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu çerçevede toplanan giysiler, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu ve müftülüğe bağlı din adamlarına teslim edildi.

İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, “PAYLAŞIYORUZ” kampanyası kapsamında giysi bağışında bulunan herkese teşekkür etti. İTB Başkanı Ahmetoğlu, “Müftülüğümüzle ve azınlık kurumlarımızla koordinasyon halinde bölgemizdeki, hatta ekonomik sebeplerle ülkenin farklı yerlerine göç eden ve ihtiyaç sahibi olan insanlarımızaulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmayı yürütürken bizlere her zaman destek veren; müftülüğümüze, müftümüz sayın Ahmet Mete’ye, BTAYTD’ne, diğer kurumlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyoruz. ‘PAYLAŞIYORUZ’ adı altında başlattığımız ve iki aydır devam eden kampanyamız önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Bu vesileyle kampanyaya destek veren herkese bir kez daha teşekkürler.” ifadelerini kullandı.

Bu derneğin neyinden korkuyorsunuz acaba, bu yapılanlar ülkemiz Yunanistan’ın, bölgemizin kültürüdür, bir zenginliktir Allah aşkına ucuz işlerle uğraşma ey ülkem Yunanistan!

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu