Yunanistan Haber

Ege Semalarında Gergin Dakikalar

Yunan savaş uçakları ile Türk savaş uçakları arasında gergin dakikalar yaşandığı ileri sürüldü.

Ege semalarında İncirli (Nisiros) adası bölgesinde Yunan savaş uçakları ile Türk savaş uçakları arasında gergin dakikalar yaşandığı ileri sürüldü.

Yunan basını Türk savaş uçakları, helikopterleri ve insansız hava araçlarının dün 14 Ocak Cuma günü Yunanistan’ın milli hava sahasını ihlal ve üst uçuş yaptığını ile sürdü. Bu sırada iki ülke savaş uçakları arasında tehlikeli dakikaların yaşandığı iddia edildi.

Haberde, biri F-16 diğeri F-4 olmak üzere, 5 helikopter, bir deniz işbirliği uçağı ve bir Türk İHA’sı toplamda 15 hava sahası ihlali gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Hatta, bir İHA’nın İncirli (Nisiros) adasının batısında yer alan Kandeliousa üzerinde 17:51’de 19.000 fit yükseklikte uçtuğu belirtiliyor. Birkaç gün içinde ikinci kez bir Türk İHA’sının bir Yunan adası üzerinde uçtuğu ileri sürülüyor.

Son olarak Türk savaş uçakları, Yunan savaş uçakları tarafından önlenirken, tüm Türk uçaklarının kimliğinin belirlendiği ifade ediliyor. Yaşanan olayda Yunan uçaklarının müdahalesi sırasında beş blokaj yapıldığı belirtiliyor.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu