Batı Trakya Haber

Dr. Sadık Ahmet Anıtı Açılışı Gerçekleştirildi

29 Ocak Milli Direniş Günü anısına Bursa’da Batı Trakya Dr. Sadık Ahmet anıtı açılışı gerçekleştirildi.

29 Ocak Milli Direniş Günü anısına Bursa’da Batı Trakya Dr. Sadık Ahmet anıtı açılışı gerçekleştirildi.

Batı Trakya Türkleri için Milli Direnişin Sembolü olan 29 Ocak Olayları ve Milli Direniş Günü, BTTDD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen organizasyon ile dualar ile anılarak Batı Trakya Dr. Sadık Ahmet Anıtı ve Dr. Sadık Ahmet ile 29 Ocak Olaylarını anlatan fotoğraf sergisi açılışı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Hazırlanan program, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile Mustafa Canbaz başta olmak üzere tüm şehitler anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başladı. Katılımcıların 29 Ocak olaylarını anarak Batı Trakyadaki direnişi yılmadan, vazgeçmeden halen devam ettirmeye olan inançlarını vurguladıkları konuşmalar ile devam eden programda söz alan Işık Sadık Ahmet, “Öncelikle bu eserin Bursa’ya kazandırılmasını sağlayan BTTDD Bursa Şubesi Yönetimi ile katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben bu soyadı taşıdığım için, ailem ve çocuklarım adına Sadık Ahmet’in eşi olmanın gururunu yaşıyorum. Sadık Ahmet’in inandığı bir dava vardı. Bu davayı bir gün kazanacağımıza inanan bir liderdi” dedi.

Ne mutlu Batı Trakya Türküyüm diyebilene”

Katılan misafirlere teşekkürlerini ileten BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ise, “Bugün açılışı gerçekleştirilen anıt ile Bursa’ya Sadık Ahmet’in adını ve mücadelesini yaşatan bir eser bırakmanın mutluluğu içindeyiz. Bu toplum 29 Ocakları unutmamıştır ve unutmayacaktır. Direniş günümüze sahip çıkan, milli direnişte yer alarak sesimizin gür çıkmasını sağlayan, halen bu davanın neferi olma gayreti içerisinde olan tüm hemşehrilerimize tek tek teşekkür ediyorum. 29 Ocaklardan bugünlere pek bir gelişmenin olmadığı Batı Trakya’da ki sorunlarımız çözümlenmek bir yana, her gün artarak devam etmektedir. Ancak bizler bu sorunların çözümü için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Ne mutlu Batı Trakya Türküyüm diyebilene. Allah Batı Trakya’daki, Anavatandaki, Avrupa’daki Türk ve Müslüman azınlığımızın birlik ve beraberliğini daim eylesin.”

Yoğun katılım

29 Ocak Günü Mimar Sinan Parkı’nda gerçekleştirilen organizasyona Liderimiz Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet, Gümülcine’den misafirimiz Liderimizin kız kardeşi Fatma Hasan, bir önceki dönem IRCICA Genel Direktörü Halit Eren, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren, Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, İzmir Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Akparti Bursa İl Başkan Vekili Ufuk Ay, Akparti Bursa İl Yöneticisi Şakir Emin, Akparti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollahmet, Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Halil İbrahim Bozkurt, Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi İlçe Başkan Yardımcıları Nevruz Seymen ve Mümin Üner, Ak Parti Yıldırım İlçe Yöneticisi Hakan Eroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Meclis Üyesi Salih Barış, Uludağ Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Derici, Kestel İlçe Tarım Müdürü Hayrettin İnal, Kızılay Bursa Kan Bağır Merkezi Müdürü Dr. Orhan Eminlatif, Batısiad Başkanı Ahmet Er, AVP Cihan Spor Başkanı Hüseyin Eker,  Müsiad Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, Eğitim Birsen Şube Başkanı Halil İbrahim Ayvaz, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Emekli Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Panayır Ağamız Ahmet Yuvacı, İzmir  Uluslararası Balkan Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, İzmir Balkan Vakfı Sözcüsü Ömür Şanlı, Battam Başkanı Özkan Hüseyin, Önceki Dönem Bursa Şube Başkanlarımızdan Mehmet Koca ile çok sayıda Batı Trakyalı katıldı.

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu