Yunanistan Haber

Dendias, “Türkiye, “Savaş Nedeni”ni Ortadan Kaldırmalıdır”

Dışişleri Bakanı Dendias, “Türkiye, “Casus Belli” (Savaş Nedeni) olan Yunanistan'a yönelik tehditleri ortadan kaldırmalıdır.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Dendias, “Türkiye, “Casus Belli” (Savaş Nedeni) olan Yunanistan’a yönelik tehditleri ortadan kaldırmalıdır.” Dedi.

Yunanistan’da düzenlenen Delphi Yıllık Ekonomik Forumu’na katılan ve burada bir konuşma yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yine Türkiye’yi hedef aldı. Kendisine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın, F16’nın Türkiye’ye satışı için Kongre’ye yaptığı önerinin sorulması üzerine Nikos Dendias şu yanıtı verdi:

“Türkiye NATO’ya aittir. O bizim müttefikimiz, belirli ve müttefik bir şemsiye altındadır. Öte yandan Türkiye, Yunanistan’ı defalarca tehdit etti. Dolayısıyla Türkiye, “Casus Belli” (Savaş Nedeni) olan Yunanistan’a yönelik tehditleri ortadan kaldırmalıdır.

Yunanistan’ın, Türkiye’nin silahlanmasından veya yeniden silahlanmasından memnun olmadığını, çünkü belirli koşullar altında bunun Yunanistan’a karşı olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan olarak biz, Türkiye’ye silah tedarikine karşı hangi koşullarda hemfikir olacağını Amerikan sistemine açıkça belirttik. Bu değişmez, Yunan dış politikasının zamansız bir ilkesidir.

ABD hükümetinin Ukrayna tarafının baskısı altında bazı düşüncelerini dile getirdiğini, ancak Yunanistan’ın çekincelerini koruduğunu ve sırf Rusya Ukrayna’yı işgal ettiği için Türkiye’ye karşı bunları kaldırmayacağını vurguladık.

Yunanistan, Türkiye’yi NATO’da, uluslararası sistemde, dost ve müttefik olarak istiyor. Ancak Uluslararası Hukuka, Uluslararası Deniz Hukukuna ve kesinlikle kabul edilemez olan “Casus Belli”nin (Savaş Nedeni) kaldırılmasına da uygun hale getirecek dış politikasının temel parametrelerini seçmek Türkiye’nin elindedir. Uluslararası hukuk, başka bir ülkeye karşı savaş tehdidi öngörmüyor.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu