Yunanistan Haber

Dendias: “Revizyonizm, Güç Kullanımı, Sınırların Değiştirilmesi Kabul Edilemez”

“Acı ve ihtiyaç anlarında birbirimizin yanında olmak insani görevimizdir ve var olan farklılıklar daha sonra çözülebilir. Revizyonizm, güç kullanımı, sınırların değiştirilmesi kabul edilemez.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Türkiye ve Suriye halkına yardım etmek için her türlü çabayı sarf edeceği mesajını Gürcü mevkidaşı ile Atina’daki görüşmelerinin ardından yaptığı ortak açıklamada yeniden tekrarladı.

Dendias, “Yunanistan ve Yunan hükümeti, büyük depremin ardından komşu ülkenin içinden geçmekte olduğu bu zor dönemde Türkiye halkına ve toplumuna yardım etmeye kesinlikle kararlıdır.” İfadelerini kullandı.

Bakan Dendias Suriye ile ilgili olarak, “yardımın nasıl ulaşacağını görmek için imtihan edilen insan kardeşlerimize göndermeye çalıştığımız yardımı almanın bir yolunu bulmak için Antakya Patriği ile görüşüyoruz.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias son olarak Türkiye’yi ima ederek, “acı ve ihtiyaç anlarında birbirimizin yanında olmak insani görevimizdir ve var olan farklılıklar daha sonra çözülebilir. Revizyonizm, güç kullanımı, sınırların değiştirilmesi kabul edilemez.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu