Yunanistan Haber

Dendias Odessa’da Temaslarda Bulundu

Dendias, Yunanistan’ın Ukrayna'ya gönderdiği insani yardımın ulaşımında bizzat başında bulunarak Odessa'ya gitti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Ukrayna’ya gönderdiği insani yardımın ulaşımında bizzat başında bulunarak Odessa’ya gitti.

Ziyaretin amacı, yardımın ulaştırılmasına ek olarak, insani yardımın dağıtımı için bölgede kalıcı bir mekanizmanın oluşturulması, bölgede yaşayan Yunan toplumu üyeleriyle buluşmak, Odessa’daki Yunan Başkonsolosluğun yeniden açılması konusunda çalışmalar hakkında bilgi almak.

blank

Bakan Dendias, Ukraynalı yerel yetkililer ile bir araya gelerek, bölgedeki durum hakkında bilgi aldı. Dendias, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Atina’dan Moldova’nın başkenti Kişinev’e, buradan da Odessa’ya geçtiğini belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana Mariupol kentinde 10 Yunan asıllı hayatını kaybetmiş, çok sayıda Yunan asıllı ise yaralanmıştı. Yunanistan hükümeti, Yunan asıllıların yoğun yaşadığı bölgede bulunan 150’den fazla Yunan vatandaşı gemi mürettebatı ve Yunan asıllının tahliye edildiğini duyurmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna’nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini aktarmıştı.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu