Yunanistan Haber

Dendias Londra’da Mayın Avlama ve Tarama Gemileri Konusunu Görüştü

Dendias Londra’da Birleşik Krallık'tan Yunanistan'a mayın avlama ve tarama gemilerinin olası hibe edilmesi konusunu görüştü.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias Londra ziyareti sırasında Birleşik Krallık Savunma Bakan Yardımcısı James Heappey ile Yunanistan’ın Londra Büyükelçiliğinde bir araya geldi.

Birleşik Krallık ile Yunanistan arasında son dönemde yapılan temaslara dahil edilen sabah çalışma toplantısında, iki ülkeyi hem ikili düzeyde hem de NATO ve Uluslararası Örgütler bünyesinde birbirine bağlayan uzun süredir devam eden dostluk ve işbirliği ilişkilerinin ele alındığı belirtiliyor.

Ayrıca iki devletin savunma ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi bağlamında Ukrayna, Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki durum gibi ortak sorunların gibi konuların da ele alındığı ifade ediliyor. Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, Kızıldeniz’deki “Prosperity Guardian” operasyonu ve AB’nin “Kalkanlar” operasyonuna Yunanistan’ın katılımı konusunda bilgi verdi.

Bakan Dendias, en büyük ticaret filosuna sahip ülke olan Yunanistan’ın terör olaylarına seyirci kalamayacağını, müttefikleri ve ortaklarıyla işbirliği içinde serbest seyrüseferi ve denizcilerin güvenliğini savunacağını belirtti.

Bakan Dendias, Birleşik Krallık Savunma Bakan Yardımcısı James Heappey’in görüşmesinde, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinde Yunan inovasyon ekosisteminin oluşturulması hakkında bilgi vererek, Birleşik Krallık’ı buna katılmaya davet ederken, ikili savunma işbirliğinin desteklenmesi bağlamında Birleşik Krallık’tan Yunanistan’a mayın avlama ve tarama gemilerinin olası hibe edilmesi konusunun da gündeme geldiği belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu