Yunanistan Haber

Dendias Kumçiftliği’de Temel Attı

Savunma Bakanı Dendias Kumçiftliği’nde askeri lojmanların temel atma törenine katıldı.

Savunma Bakanı Dendias Kumçiftliği’nde askeri lojmanların temel atma törenine katıldı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakanlığı Konut Programı (Askeri Lojmanlar) çerçevesinde temel Kumçiftliği’nde (Orestiada) temel atma törenine katıldı.

Yeni askeri konutların temel atma töreninde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Houpis ve Kara Kuvvetleri (GES) komutanı Korgeneral Georgios Kostidis ve 4. Kolordu’ya bağlı bölgedeki kuvvet komutanları, Milletvekilleri ve Yerel Yöneticiler hazır bulundu.

blankBakanlığın Konut Programı sayesinde Silahlı Kuvvetlerin subaylarına çok önemli dolaylı bir mali destek sağlandığını ifade eden Dendias şunları dile getirdi:

“Bugün Orestiada’da (Kumçiftliği) 13 dairelik yeni bir kompleksin temeli atılması vesilesiyle başlıyoruz ve buradan Savunma Bakanlığı’nın iddialı bir konut programını duyuruyoruz. Buradan başlayan her şey semboliktir. Personelin mali kayıplarının bir kısmını telafi edecek dolaylı faydalar sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki iki yıl içinde Trakya’da (Batı) 200’ün üzerinde konut inşa edilecek ve yöneticilerimizin mevcut konutları neredeyse yüzde 40 oranında artırılacak ve onların yaşam koşullarının iyileştirilecek”.

Sofulu’ya da askeri lojman

blankÖte yandan Sofulu (Sufli) Belediye Başkanı Panagiotis Kalakikos, bölgede bulunan Savunma Bakanı Nikos Dendias ile bir araya gelerek Sofulu Belediyesi’nde silahlı kuvvetler mensupları için Askeri lojmanların inşa edilmesini talep etti.

Başkan Kalakikos  Dendias ile yaptığı görüşmede kendisine, Sofulu Belediyesi sınırları içinde iki Tugay (50’inci ve 7’inci Tugay) bulunmasına rağmen Sofulu bölgesinin yeni programdan hariç tutulduğuna dikkat çekti. 1. Etapta, 100 milyon euro bütçeli Batı Trakya’nın 5 şehrinde ve Ege’nin 13 adasında olmak üzere 54 komplekste 702 daireyi kapsayan yeni programda olmamasından dolayı haksızlık yapıldığını aktardı.

Bakan Dendias, konunun derhal incelenip Sofulu Belediyesi bölgesinin de inşaat programına dahil edilmesi talimatını vereceğini söylediği belirtiliyor.

Savunma Bakanı Nikos Dendias Dedeağaç’a geldikten sonra ilk olarak Yeni Demokrasi Partisi Evros Milletvekili Hristos Dermencopulos ile birlikte Dedeağaç Belediye Başkanı Yiannis Zambukis ve Dedeağaç Metropoliti Anthimos’u ziyaret etti.

blank

blank blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu