Yunanistan Haber

Dendias: “Çok Fazla Şans Yok, Ama Denemek Zorundayız”

"Bu süre içinde bir tür anlaşma olmazsa korkarım geriye doğru yuvarlanabiliriz.”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Action televizyon kanalına verdiği bir röportajda, seçimlerden sonra seçilecek olan Yunanistan ve Türkiye hükümetlerinin aralarındaki anlaşmazlığa bir çözüm bulmak için bir fırsat penceresine sahip olacağını gördüğünü söyledi.

Bakan Nikos Dendias, iki ülkede yapılacak seçimlerden sonra seçilecek olan Yunanistan ve Türkiye hükümetlerinin aralarındaki anlaşmazlığa bir çözüm bulmak için bir fırsat penceresine sahip olacağını gördüğünü söyledi. Dendias, şansın çok fazla olmadığını söyleyerek, “ama denemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan yıkıcı depremlerden sonra Yunanistan’ın davranışının Türk-Yunan ilişkilerinde farklı bir hava yarattığını söyleyen Dendias, “Bu bir fırsat yarattı. Bu fırsat umarım seçimlere kadar ve seçimlerden bir süre sonra da devam eder. Bu süre içinde bir tür anlaşma olmazsa korkarım geriye doğru yuvarlanabiliriz.” Dedi.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Yunanistan ile sorun çözülmezse gerilimin her an patlak verebileceği” yönündeki açıklamasına ilişkin kendisine sorulan soruya Nikos Dendias, Mevlüt Çavuşoğlu’nun seçim öncesi baskı altında olduğu yorumunu yaptı.

Dendias, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyu araştırma sonuçlarına göre baskı altında. Bu konuda yer tutacak bir şey söylemek zorunda ve bir siyasi ağırlığı olacak. Dolayısıyla da bu dönem AKP yöneticilerinin ihtiyaçtan dolayı söylediklerini peşinen almıyorum.” İfadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Proto Thema” gazetesine verdiği özel mülakatında da benzeri cümleler kullandı.

“Türkiye’nin kalıcı pozisyonlarını değiştirme konusunda hayalci değiliz”

Dışişleri Bakanı Dendias Türkiye ile diyalog konusunda, Yunanistan’ın iyi niyetle, samimi bir tavırla yaklaştığını, çünkü milli görüşün sorunların diyalog yoluyla çözüleceği yönünde olduğunu açıkladı.

Bakan Dendias, “Türkiye ile diyaloğun gelişmesi konusunda kesinlikle ön yargıda bulunamam. Türkiye ile tek anlaşmazlığımız olan MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılması konusunda uluslararası hukuk ve Uluslararası Deniz Hukuku temelinde uzun vadeli bir anlayış ve çözüm çerçevesi bulma eğilimi ve arzusuna sahibiz. Diyaloğun başarısı veya başarısızlığı öncelikle komşunun tutumuna bağlı olacaktır. Elbette Türkiye’nin kalıcı pozisyonlarını değiştirme konusunda hayalci değiliz.” İfadelerini kullanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu