Yunanistan Haber

Dendias: “Hakan Fidan Bizim İçin Tanıdık Bir Kişilik, Kiminle Muhatap Olacağımızı Biliyoruz”

"Hakan Fidan bizim için tanıdık bir kişilik, dolayısıyla kiminle muhatap olacağımızı biliyoruz. Şaşırmayacağız, hayret etmeyeceğiz ve beklemediğimiz başka bir şeyi göreceğimizi zannetmiyorum."

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi ve Bakanlıklar ile ilgili yaptığı atamalar hakkında görüşlerini belirtti.

Dendias şu ifadeleri kullandı:

Dendias, “Asıl soru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bundan sonra 21. yüzyıl Türkiye’si için ne hayal ettiğidir. Ne hayal ediyor? Görmemiz gereken şey bu, onun “renkleri” görelim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir liderdir ve zannedersem kendi aklıyla haklı yere sadece Kemal ile yarışıyor. O da haklı olarak 21. Yüzyıl Türkiye’sinin onun hayal ettiği gibi inşası için çalışıyor. Asıl soru bunu nasıl hayal etmektedir. Hayal ettiği şey bizim de beklediğimiz gibi Batı eksenli, müreffeh üretken ve Avrupa ve Yunanistan ile yakın ilişkiler içinde olan bir Türkiye mi hayal ediyor? veya bölgesel bir güç fikriyle istediğini komşularına dayatacak mı?

Türkiye tarafına bir fırsat penceresi daha vereceğim. Bu konulara bu kadar ağırlık vermiyorum. Defalarca belirttiğim gibi olasılık yüzde 10 veya yüzde 90. Mavi vatan gerçekten Türk kamuoyu fikrini zenginleştirdi ancak bundan zor kurtulur. Ama bakacağız bakalım güzergah ne yöne gidecek bu da fazla zaman almayacak zannedersem 3 veya 4 ay içinde nereye doğru gittiğini anlayacağız.

Hakan Fidan bizim için tanıdık bir kişilik, dolayısıyla kiminle muhatap olacağımızı biliyoruz. Şaşırmayacağız, hayret etmeyeceğiz ve beklemediğimiz başka bir şeyi göreceğimizi zannetmiyorum. Yeni Savunma bakanı bir asker ve Türkiye’nin askeri rejimini zaten biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu iki tercihi bize büyük bir sorun teşkil ettiğini zannetmiyorum. Bu şahsiyetler Erdoğan’ın güvendiği şahsiyetler. Tekrar geliyorum, asıl mesele Sayın Erdoğan 21. Yüzyıl Türkiye’si için ne istiyor ona bakmamız lazım.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu