Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta ABD Hareketliliği Devam Ediyor

ABD ve NATO askeri güçleri Dedeağaç limanına gelmeye başladı. Bu hareketlilik Eylül sonuna kadar devam edecek.

Dedeağaç’ta ABD hareketliliği devam ediyor. ABD, doğu Avrupa’da askeri varlığını arttırmak üzere Batı Trakya’nın Dedeağaç bölgesinde limanı ve havalimanını kullanarak çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu vesileyle 14 Haziran tarihinde başlayan sevkiyat Romanya, Polonya ve Baltık ülkelerindeki ABD ve NATO askeri güçleri Dedeağaç limanına gelmeye başladı. Bu hareketlilik Eylül sonuna kadar devam edecek.

Haziran ayı sonunda Dedeağaç limanına gelecek olan ABD kargo gemisi oldukça yoğun tank ve benzeri silahları getirecek ve indirme işlemleri tamamlandıktan sonra limanda toplanan diğer askeri araçları alarak ABD’ye doğru denize açılacak. Dedeağaç limanına indirilecek olan askeri araçlar daha sonra karayolu ve demiryolu aracılığıyla Romanya’ya doğru sevkiyat çalışmaları başlayacak.

Tüm bu operasyonun planlanması ve daha iyi organize edilmesi için, tüm bu ciddi sevkiyat çalışmaları Dedeağaç Liman Müdürlüğü Başkanı Kostas Hatzimichalis başkanlığında, hem Amerikalılar hem de Yunanlılar ile sürekli toplantılar yapılıyor.

Bölgedeki kaynakların belirttiğine göre, 30 Eylül tarihine kadar, şimdiye kadar Dedeağaç Limanına gelen ve giden en büyük askeri araç teçhizatının sevkiyat çalışmalarının 2.5 katı daha fazla olacağı ileri sürülüyor.

Neticede Haziran ayının 15’inde başlayan hareketlilik, Eylül ayı sonuna kadar kademeli olarak devam etmesi bekleniyor.

VİDEO İZLE:

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu