Yunanistan Haber

Çipras: “Miçotakis Seçime Gitmek İçin Seçim Yasasında Değişiklik Tasarlıyor”

Çipras, Başbakan Miçotakis'in erken seçime gitmek için seçim yasasında değişiklik yapmayı tasarladığı iddiasında bulundu.

Yunanistan’da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Başbakan Miçotakis’in erken seçime gitmek için seçim yasasında değişiklik yapmayı tasarladığı iddiasında bulundu.

Yunanistan’da ana muhalefet lideri Aleksis Çipras’tan ülkedeki seçimlere ilişkin ortalığı karıştıracak iddialar geldi. Çipras, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in gelecek yılın bütçesi için yapılacak görüşmelerden önce erken seçime gidebileceğini söylerken bunun için seçim yasasında değişiklik tasarladığını iddia etti. Çipras, telefon dinleme skandalı ve ülkedeki ekonomik durumun Miçotakis’e baskı oluşturduğunu vurguladı.

Aleksis Çipras, partisinin siyasi sekreterliğine hitabında genel seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Normal görev süresi temmuz 2023’te dolacak Miçotakis’in, gelecek yılın bütçesini masaya yatırmadan önce erken seçime gitmek için seçim yasasında değişiklik tasarladığını öne süren Çipras, hem ülkedeki telefon dinleme skandalının hem de ülkedeki genel ekonomik zorlukların Miçotakis’e baskı oluşturduğunun altını çizdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu