Yunanistan Haber

Çipras Başbakan Miçotakis’in İstifasını İstedi

Yunanistan’da dinleme skandalında Başbakan Miçotakis ile Çipras arasında kılıçlar çekldi. İpin ucu Genelkurmay Başkanına kadar gidecek.

Yunanistan’da dinleme skandalında Başbakan Miçotakis ile Çipras arasında kılıçlar çekldi. İpin ucu Genelkurmay Başkanına kadar gidecek.

Yunanistan’da dinleme skandalı değişik boyutlara doğru gidiyor. Çipras Başbakan Miçotakis’in istifasını istedi, Parlamentoda isim vereceğini söyledi. Miçotakis hükümeti ise gensoru önergesine hazır.

Yunanistan’da Bağımsız Kamu Gelir İdaresi (AADE) Genel Başkanı Hristos Rammos’un Meclis Başkanı ve parti liderlerine yazdığı mektupların ardından patlak veren siyasi “fırtınanın” bir sonraki perdesi bugün Meclis’te oynanacak.

Mektupta, AADE kurumu tarafından belirlenen Silahlı Kuvvetler’den altı kişi, bir Bakan ve beş yetkilinin izlendiği bilgisi yer alıyor.

Anamuhalefet SİRİZA partisi başkanı Aleksis Çipras, dosyayı dün Bağımsız Kamu Gelir İdaresi Genel Başkanı Hristos Rammos’un kendisinden aldı ve ardından Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’ya bilgi verdi.

Dün Başbakan’ın istifasını talep eden ve bugün Meclis’te bulunan Çipras’ın AADE başkanının dosyasında yer alan kişilerin isimlerini açıklaması bekleniyor.

SİRİZA başkanı Çipras, hükümete gensoru önergesi verme “kartını” oynamaktan da geri kalmayacağı belirtiliyor. Çipras’ın hükümete gensoru önergesi vermesi durumunda parlamentoda görüşülmesi hemen başlayacak.

Öte yandan Miçotakis hükümeti, üç gün boyunca Parlamentoda canlı olarak 2015-2019’da Yeni Demokrasi hükümeti ile SİRİZA hükümeti arasında analitik bir karşılaştırma fırsatı olacağından, SİRİZA’nın gensoru önergesini “hoş geldiniz” olarak nitelendiriyor.

Başbakan Miçotakis’in yardımcıları, Alekis Çipras’ın böyle bir hamlesinin “boşluğa düşecek siyasi güç dengesini devirmek için çaresiz bir girişim” olacağı yorumunu yaptı.

Hatta hükümet kaynakları, yaklaşan seçimlerden kısa bir süre önce gensoru önergesinin hükümete iktidar partisini ve seçmenlerini bir araya getirme fırsatı sunacağını söylüyor.

Hükümet sözcüsü İkonomu konuya ilişkin, “O günlerde hukukun üstünlüğü, bugün dolandırıcılıktan tutuklanan “Maksimo Sarafi” gibi tanıkların ellerine bırakıldı. SİRİZA’nın kasasına giden çantalar dolusu parayla ilgili beyanlar. A2 ve Kıbrıs’ta hayali şirketler. Sözde ölü Maria için sefalet.(Meriç Nehri’nde ölen mülteci kız). Bekliyoruz bakalım.” İfadelerini kullandı.

Hükümet kaynakları, Başbakan Miçotakis’in bugün ve yarın Girit’te olmasına rağmen, hükümetin, SİRİZA tarafından gensoru önergesi sunulması halinde, Parlamento görüşmelerini derhal başlatma niyetinde olduğunu ileri sürüyor. Başbakanın Parlamentoda hazır bulunması gerekli olmadığından, yokluğu prosedürün başlamasını etkilemeyeceği görüşünde.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu