Türkiye | Dünya

Büyük Taarruz’un 100. Yılı Törenlerle Kutlanıyor

Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz’un 100. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

Anavatanımız T.C. Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında zaferle sonuçlanan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Büyük Taarruz’un 100. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

30 Ağustos’ta ne oldu?

Yunan ordularının Anadolu’daki ilerleyişinin Dumlupınar yakınlarında durdurulduğu tarih 30 Ağustos 1922’dir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ya da Dumlupınar Meydan Muharebesi olarak adlandırılan savaşta, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Türk ordusu düşmanı hezimete uğratarak işgalin önüne geçmiştir. Bu zaferi takiben 9 Eylül’de Türk ordusu İzmir’e girmiş, Yunan ordusunun Anadolu’yu tamamen terk etmesi sağlanmıştır.

30 Ağustos Zafer Bayramı önemi ve anlamı

Zafer Bayramı olarak kutlanan bu galibiyet, dünyanın en büyük ve kesin zaferlerinden biridir. Büyük Taarruz’un kesin galibiyetle sonuçlandığı bu tarih, milli egemenliğin ve bağımsızlığın nişanesidir. Kadim bir Türk savaş geleneği olan Turan taktiğinin uygulandığı bu eşsiz zafer, Başkomutan Atatürk’ün “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini verdiği savaş olarak tarihe geçti.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu