Batı Trakya Haber

Bulgaristan’a Girişlerde Değişiklik Yapıldı

Bulgaristan'a giriş için 01 Şubat Salı gününden itibaren 31 Mart 2022'ye kadar girişlerde değişiklik yapıldı.

Rodop ilinin Nimfea-Makaza sınır noktasından Bulgaristan’a giriş için 01 Şubat Salı gününden itibaren 31 Mart 2022’ye kadar girişlerde değişiklik yapıldı.

Ayrıntılı olarak Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın bir kararnamesine göre Yunanistan’dan gelenlerin Bulgaristan’a girişine izin veriliyor. Ancak, Bulgaristan’a giriş yapacak olan Yunanistan vatandaşları 3 aşının da yapıldığını belgeleyen aşı sertifikası, hastalığı geçirmiş ve 72 saate kadar PCR testi veya 48 saate kadar hızlı tanı testi (Rapid test) ibras ederek Bulgaristan’a giriş yapabilirler.

Buna göre;

İlgili kişinin COVİD-19 nedeniyle hastalığı geçirmiş olduğunu doğrulayan geçerli bir AB dijital sertifikasının ibrazı ile (muayene tarihinden itibaren hesaplanan ve sertifikada belirtilen, hastalığın 11. gününden 180. gününe kadar olan süre için geçerlidir).

Veya;

PCR testinden sonra negatif bir sonucu doğrulayan geçerli bir AB dijital sertifikasının sunulması (Bulgaristan’a girişten 72 saat öncesine kadar yapılmış olmalıdır).

Veya;

Hızlı bir antijen testinden sonra negatif bir sonucu doğrulayan geçerli bir AB dijital sertifikasının sunulması (test Bulgaristan’a girmeden 48 saat öncesine kadar yapılmış olmalıdır).

Bulgaristan vatandaşları ve Bulgaristan topraklarında daimi, uzun süreli veya daimi ikametgahı olan kişiler ile Bulgaristan’a girişte yukarıdaki belgelerden herhangi birini göstermeyen aile üyeleri ülkeye girebilirler, ancak 10 gün karantinada kalacaklar.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu