Yunanistan Haber

Bu Yaz Ege Semalarında Ve Mavi Sularında Kaza Yaşanması Yüksek Olasılık

Yunanistan’dan Ege’de suları ısıtacak, gerginliği oldukça zirveye tırmandıracak ve olası bir kaza yaşanmasına yönelik hamleler geliyor.

Yunanistan’dan Ege’de suları ısıtacak, gerginliği oldukça zirveye tırmandıracak ve olası bir kaza yaşanmasına yönelik hamleler geliyor.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı yaz ayları boyunca Ege’de ve Meriç (Evros) sınır bölgelerinde yoğun katılımlı askeri tatbikatlar planlıyor. Yunanistan bu hareketiyle Ege’de ve iki ülke arasında suların daha da ısınmasına neden olacak hamleler yapmaya hazırlanıyor. İlan edilen ve gelecekte ilan edilecek yeni NAVTEX ler ile Ege’de stratejik alanlar bloke ediliyor.

Bu planlamanın içinde Deniz Kuvvetlerine ait savaş gemileri ve denizaltılarıyla oldukça yoğun bir şekilde deniz alanlarında boy gösterecek, Hava Kuvvetleri ise Ege semalarında Atina FIR hattının sınırları içerisinde savaş uçaklarının silahlı olarak uçuşlarına daha bir yoğunluk yüklemeye hazırlanıyor.

Hava Kuvvetlerinin  tatbikatlarının çoğu, hem sembolik hem de özsel bir hareketle Kızılhisar’dan (Kastelorizo) ​​​​Meriç (Evros) sınır bölgesine kadar olan çizginin oldukça yakınına doğuya doğru kaydırılacak.

Son olarak Batı Trakya bölgesinde Türkiye sınırına yakın 4. Kolorduya bağlı askeri birlikler sürekli küçük çaplı tatbikatlarla hazır durumda tutulması planlanırken, Ege adalarında Yunan İçişleri ve Adalar Yüksek Askeri Komutanlığı (ASDEN) bünyesinde bulunan adalardaki askeri birimler teyakkuz halinde askeri tatbikatlar icra etmesi planlanıyor.

Anlaşılan bu yaz aylarında Ege semalarında veya Ege’nin mazi sularında Yunanistan ile Türkiye arasında olası bir kazanın yaşanma yüzdesi oldukça yüksek olacağa benziyor. Neticede Yunanistan bu şekilde her ne pahasına olursa olsun Türkiye’ye karşı adaları koruyacağı mesajını vermeye çalışacak. Bunun da Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un fikri, Miçotakis hükümetine önerisi ve öncülüğünde yapılması planlanıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu